• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Zimní strava – Co je dobré v tomto období jíst?

Také jste si všimli, že přes zimu máte větší tendence k přibírání na váze, a naopak v letním období jdou kila dolů snáze? Je to naprosto přirozený proces, kterým prochází celá živočišná říše a samozřejmě i my – lidi. Tělo si samo říká o více potravy. Dáváme přednost tučnějším, plnějším jídlům, a naopak zeleninové saláty jdou v tomto období stranou.

Zimní strava - Co je dobré v tomto období jíst?

Zima pro naše tělo představuje čas odpočinku. Teplá výživná jídla nám pomůžou k ochraně orgánů před zimou a celkově se zahřát. Není tedy vhodná doba na light potraviny a studené zeleninové saláty.

Přestože zimní stravování by mělo být kaloricky bohatší než strava v teplejších měsících, rozhodně bychom se neměli přejídat a svádět nabraná kila na toto období. Zařadit kaloričtější stravu znamená navýšit množství kvalitních tuků v potravinách, které nás zahřejí.

Jaké potraviny jdou v tomto období stranou?

V zimě se snažíme o snížení příjmu ochlazujících potravin. Tudíž omezujeme syrovou zeleninu, studené mléčné výrobky, exotické ovoce a stejně tak i studené nápoje a zmrzliny.

Jaké potraviny v chladném období naopak zařadit?

KVALITNÍ BÍLKOVINY A TUKY

Zařadit více kalorií neznamená připravovat si pravidelně řízek v trojobalu. Stále bychom měli dávat přednost libovějším druhům masa. Dále jsou vhodná vajíčka a tučnější ryby. 

rybi_maso

Z tuků nezapomínejme na ořechy a semínka, avšak nejlépe nesolené a nepražené. Mála hrstka denně nám bude jen ku prospěchu.

OVOCE A ZELENINA

Z ovoce bychom měli vybírat ze sezónních druhů – tedy jablka, hrušky, ale také sušené ovoce. Můžeme sáhnout také po horkých ovocných rozvarech, které jsme si zavařili v letním období.

Zeleninu se snažíme konzumovat teplou. V zimě se nejvíce živin usazuje do kořenů, tedy vhodnou volbou je právě kořenová zelenina – mrkev, celer, petržel, červená řepa, zelí, kedluben, dýně, pórek, cibule, česnek ale také kapusta a růžičková kapusta.

A CO SACHARIDY?

Sacharidy do jídelníčku samozřejmě patří, avšak v tomto období bychom měli dávat pozor na jejich množství. V zimě obvykle nemíváme tolik pohybu jako v létě, proto bychom jich měli přijímat také méně. Větší důraz klademe spíše na komplexní sacharidy, tedy například luštěniny a obiloviny. Místo müsli a snídaňových cereálií, které si v jiné části roku dáváme do jogurtu, můžeme v tomto období nahradit teplými kašemi – jáhlové, rýžové, pohankové, …

Zimní strava - Co je dobré v tomto období jíst?

PITNÝ REŽIM

V zimě má spoustu lidí s pitným režimem problém. V létě nás obvykle nutí horké počasí, ale v zimě si často na pití ani nevzpomeneme a tendence k dehydrataci bývají o to větší. Skvělý zdroj tekutin představují polévky. V zimním období se snažíme volit spíše hutnější druhy (luštěninové/zeleninové). Na večeři jsou přímo ideální volbou. K prohřátí organismu přispějeme také pitím teplých čajů. Ideální volbou je třeba zázvorový s citronem.

KOŘENÍ, KTERÉ NÁS ZAHŘEJE

Do jídel můžeme také přidávat koření, které má zahřívací účinky a zároveň pomáhají zrychlovat metabolismus. Jedná se především o chilli, zázvor, česnek, skořici, hřebíček a kardamom.

Proteinová jídla, dietní plány na míru a také spousta doplňků

Dietní plány

Proteinová jídla

Nápoje

Doplňky stravy

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.