• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Zázračné pilulky na hubnutí – nenechte se zlákat

Přestože se při snaze zhubnout snažíme dodržovat vyváženou stravu a pravidelný pohyb, ne pokaždé jsme disciplinovaní, a tím se od nás očekávaný výsledek vzdaluje. V tu chvíli některým z nás přijdou na mysl „hubnoucí pilulky“. Zázračné pilulky na hubnutí se staly velkým byznysem. Výrobci nám v reklamách předhazují nejrůznější přípravky, kterými jednoduše a zaručeně zhubneme. Dokáží nám ale skutečně pomoci a jak vybrat ty správné?

Hned na začátku je třeba si uvědomit, že tabletky náš problém neřeší. Nedonutí nás se správně stravovat, začít sportovat ani dodržovat pitný režim. Pilulky nám můžou pomoci dočasně odstranit vzniklý problém nebo podpořit rychlejší hubnutí. Bez úpravy jídelníčku to však fungovat nebude.

Na trhu se můžeme setkat s pilulkami na předpis i bez předpisu. To, že jsou tabletky na předpis ještě neznamená, že fungují lépe nebo hůře než ty, na které předpis nepotřebujete. Záleží vždy na účinné látce. Tabletky na předpis lékaři mohou předepsat lidem, kteří trpí obezitou BMI 30 a více. Tyto pilulky nejsou volně v prodeji, jelikož mají vedlejší účinky, které při nesprávném užívání mohou způsobovat vážné zdravotní problémy.

Tabletky na předpis

Ještě před pár lety nebyl u nás problém sehnat jedny z nejznámějších a nejoblíbenějších tabletek MERIDIA nebo LINDAXA. Obsahovaly účinnou látku sibutramin, která navozovala pocit sytosti, pomáhala stimulovat metabolismus a tím docházelo k výraznému spalování energie. Tyto léky však měly řadu vedlejších účinků a z celé EU byly staženy.

Dalším známým přípravkem na předpis je ADIPEX (zlatá vejce). Hlavní účinnou látkou je fentermin, který výrazně snižuje chuť k jídlu a tím napomáhá při dodržování redukčních diet. Může však způsobovat žaludeční nevolnosti, střevní potíže, bušení srdce a bolesti hlavy.

Mezi často předepisované se řadí také XENICAL s účinnou látkou orlistat, který ve střevě brání tukům štěpení a vstřebávání, a tím následně odchází z těla bez využití. Takto brání tukům v jejich ukládání. Toto však s sebou nese řadu dalších vedlejších účinků jako jsou zhoršené vstřebávání vitamínů, bolesti břicha, průjmy.

Tabletky bez předpisu

Tyto pilulky seženeme běžně v lékárnách, výživových poradnách nebo fitness centrech. Tyto výživové doplňky fungují buď na principu snižování chuti, snižování vstřebávání živin anebo podporují spalování tuku. Pokud si chceme při hubnutí těmito doplňky pomoci, měli bychom pečlivě sledovat jejich složení a kupovat produkty se složkami čistě přírodními. Všechny reklamy, které na nás zvenčí působí a nabízí nám zázračné přípravky na hubnutí obsahují jednu nebo více z těchto složek:

GLUKOMANNAN

Tato látka funguje na stejném principu jako vláknina. Nabobtnává ve střevech a tím navozuje pocit sytosti. Nemáme tak potřebu se přejídat a sníme méně jídla.

GUARANA A KOFEIN

Tyto látky mají zahřívací účinky, podporují krevní oběh a činnost srdce. Napomáhají ke zrychlení metabolismu a tím napomáhají při spalování tuků.

EXTRAKT ZE ZELENÉHO ČAJE

Extrakt ze zeleného čaje snižuje chutě k jídlu, má antioxidační účinky, díky svým stimulačním účinkům dodává tělu energii, napomáhá spalovat tuk v oblasti břicha.

L-KARNITIN

Karnitin je celosvětově nejprodávanější spalovač tuku. Napomáhá nejen metabolizovat tuk, ale také budovat svalovou hmotu, podporuje zlepšení paměti a posiluje imunitní systém.

SYNEFRIN

Synefrin je extrakt z hořkého pomeranče. Má podobné vlastnosti jako efedrin, který je již kvůli závažným vedlejším účinkům v mnoha zemích zakázaný. Zahřívá organismus, pomáhá spalovat tuk, snižuje chuť k jídlu a napomáhá trávení.

ŽENŠEN

Výtažek ze ženšenu má podobný účinek jako guarana. Dodává tělu vitalitu a podporuje fyzický výkon. Má silné antioxidační účinky a posiluje imunitní systém.

CHROM

Chrom odbourává chuť na sladkosti a tlumí pocity hladu. Pomáhá odstraňovat z těla škodlivý cholesterol a přispívá k udržení optimální hladiny krevního cukru.

Přípravky s těmito účinnými látkami nám mohou pomoci nastartovat a podpořit naši snahu o hubnutí. Samotné užívání těchto přípravků nám však hubnutí nezaručí. Vždy je třeba změnit své špatné dosavadní stravovací návyky a přijmout zdravý životní styl.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.