• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Vyměňte majonézu za osvěžující dipy.

Letní období nás přímo vybízí ke stolování s přáteli pod širým nebem. Na grilu si připravujeme nejrůznější druhy masa, zeleniny a sýrů. Velkým zvykem bývá tyto dobroty doplňovat nejrůznějšími omáčkami a ochucovadly. Někdy si tyto omáčky kupujeme, jindy si je připravujeme z majonézy nebo kečupu. Taková dochucovadla nám však dokáží lehkou večeři přeměnit v kalorickou bombu.
Dipy k masu a zelenině si však můžeme velmi snadno připravit sami. Získáme tím nejen záruku kvality a čerstvosti, ale také jsou méně tučné, kaloricky lehčí a mnohem více si na nich pochutnáme. Dipy můžeme připravovat z jogurtu, zakysané smetany, rajčat, luštěnin a pomocí bylinek nebo koření dodáme omáčkám dokonalou chuť. K přípravě není třeba používat příliš mnoho ingrediencí. V jednoduchosti je síla. Vhodné je si dip připravit pár hodin dopředu a uložit ho do ledničky. Chutě se tak mnohem lépe promísí. S kořením bychom měli být opatrní, jelikož jejich chuť postupně během několika hodin nabývá na síle. K přípravě dipů můžeme využít cokoliv, co nám roste na zahrádce (pažitka, kopr, česnek, jarní cibulka, ředkvičky, máta,…).
Nejčastěji si připravujeme dip k pečenému masu a zelenině. Dipy se ale skvěle hodí i ke grilovaným rybám, mořským plodům, houbám nebo i k ovoci. Nemusíme se omezovat jen na jeden druh omáčky. Připravit si jich můžeme mnohem více, jedině tak zjistíme, který nám nejvíce chutná.

DIP Z JOGURTU A ZAKYSANÉ SMETANY S KOPREM A ČESNEKEM
150g bílého jogurtu
150g zakysané smetany
3 stroužky česneku
pár snítek kopru
1 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř

POSTUP: V misce smícháme jogurt se zakysanou smetanou, přidáme promačkaný česnek a nadrobno pokrájený kopr. Zakápneme citronovou šťávou. Dle chuti opepříme a osolíme.

HOŘČICOVÝ DIP
150g bílého jogurtu
150g zakysané smetany
1-2 lžičky dijonské hořčice
2 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř

POSTUP: V misce smícháme jogurt se zakysanou smetanou a promačkaným česnekem. Po troškách vmícháme kvalitní dijonskou hořčici dle chuti. Lehce zakápneme citronovou šťávou. V případě potřeby dosolíme a dopepříme.

RAJČATOVÁ SALSA
4 rajčata
1 stroužek česneku
1 šalotka
1 lžička třtinového cukru
1 lžíce limetkové šťávy
čerstvý koriandr
sůl, pepř
chilli paprička (nemusí být)

POSTUP: Rajčata spaříme a zbavíme slupky. Šalotku najemno pokrájíme, česnek prolisujeme. Spolu s ostatními ingrediencemi vložíme do mixéru. Pokud máme rádi salsu pikantnější, přidáme k ingrediencím i chilli papričku.

DIP Z FAZOLÍ A RAJČAT
200g vařených nebo konzervovaných červených fazolí
4 střední rajčata
1 šalotka
1-2 stroužky česneku
1 lžíce oleje
pár kapek citronové šťávy
koření: červená paprika, mletý římský kmín, sůl, pepř

POSTUP: Fazole den předem namočíme do vody a následující den uvaříme. Šalotku nadrobno nakrájíme a orestujeme v pánvičce na oleji spolu se spařenými, oloupanými a nadrobno nakrájenými rajčaty. Zchladnou rajčatovou směs rozmixujeme s vychladlými fazolemi a česnekem. Dochutíme kořením, citronovou šťávou a zakápneme olejem.

ŘECKÉ TZATZIKY
200g řeckého nebo jakéhokoliv hustějšího jogurtu
1-2 stroužky česneku
1 salátová okurka
čerstvý kopr
pár kapek panenského olivového oleje
sůl, pepř

POSTUP: Salátovou okurku nastrouháme na hrubším struhadle, lehce osolíme a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Smícháme s jogurtem, prolisovaným česnekem a čerstvě nasekaným koprem. Dochutíme trochou olivového oleje, případně dle chuti opepříme.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.