• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Vánoční cukroví zdravě a bez výčitek

Období vánočních svátků se blíží a s ním i natolik oblíbené vánoční cukroví, které provoní náš domov a dodá těmto dnům tu pravou vánoční atmosféru. S konzumací cukroví však často přichází i výčitky. Celý rok se snažíme držet se na uzdě, najednou ji kolem Vánoc popustíme a pak toho litujeme. Cukroví se však nemusíme zcela vzdávat, jen je třeba ho konzumovat s rozumem a v malém množství.

Pečeme jen v rozumném množství

Vánoční cukroví zdravě a bez výčitekVzpomeňme si na minulý rok, kolik kousků jsme napekli? Spousta lidí napeče a naplní hromady krabic, které mezi svátky ani nestihnou zkonzumovat. Zbytky pak, jelikož je jim líto je vyhodit, zamrazí a následně vytáhnou na jaře z mrazáku, aby snědli ten zbytek. Dojídání cukroví po Vánocích už ale nikdo neocení a akorát si zaděláváme na obezitu.

Stanovme si množství, které denně sníme

Cukroví bychom neměli konzumovat nahodile kdykoliv během dne, kdy projdeme kolem stolu nebo si nandat plný talíř, který sníme na posezení u televize. Cukroví obsahuje ohromné množství energie, které během svátků jen stěží dokážeme spálit. Ideálně bychom si měli naplánovat, že si 3 oblíbené kousky dopřejeme třeba ke svačině s kávou, před kterou sníme pro zasycení 1 bílý jogurt.

Pečeme zdravější druhy cukroví

Největším kalorickým problémem cukroví je velké množství cukru a tuku. Místo másla, které je plné cholesterolu lze použít Heru. Klasickou bílou mouku můžeme z části nahradit celozrnnou. Energetická hodnota sice zůstává stejná, ale díky obsažené vláknině nás cukroví více zasytí a dodá našemu tělu jisté množství vitamínů a minerálních látek.

Vánoční cukroví zdravě a bez výčitek Vhodné je vyhnout se cukroví, které je plněné tučnými máslovými krémy. Naopak můžeme zaexperimentovat a upéct si např. pár kousků mrkvového cukroví nebo do pečení přimíchat vločky. Pro větší množství bílkovin lze upřednostňovat cukroví vyrobené z vaječných bílků, tvarohu nebo proteinového prášku.

 

Pozor na zdobení

Při zdobení bychom se měli zcela vyhnout klasickým cukrářským polevám a nahradit je kvalitní vysokoprocentní čokoládou. U slepovaných druhů cukroví volme ideálně méně slazenou domácí marmeládu s vyšším podílem ovoce.

Cukroví jezme pouze o Vánocích

Většinou cukroví pečeme několik dní až několik týdnů dopředu. Po upečení bychom ho však měli schovat a uložit někam, kde nás to nebude lákat chodit uždibovat. Cukroví, které si nikdy jindy v roce nedopřejeme, bychom si měli nechat skutečně až na Štědrý den a dopřát ho pouze o svátcích.

 

 

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.