• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Užijte si Vánoce ve zdraví a pohodě

Vánoční svátky jsou považovány za období klidu a rodinné pohody. Mnohým se však pod pojmem Vánoce vybaví obžerství, kdy se sejde celá rodina u stolu zprohýbaného jídlem, nekonečné přejídání se cukrovím a proležením u televize plné pohádek. Tento čas bývá úplně jiný než kterýkoliv v roce. Často se utrhneme ze řetězu a přejídáme se. Následky nedomyslíme a končí to na nový rok předsevzetím zhubnout.

Užijte si Vánoce ve zdraví a pohodě

Vánoce ale nejsou jen o jídle. Měli bychom si hlavně odpočinout a věnovat se své rodině. Neznamená to, že bychom se měli vzdát oblíbených tradičních jídel. Jen bychom měli myslet na to, abychom naše tělo zbytečně nezatěžovali, cítili komfortně a nemuseli uvažovat způsobem, že kila nabraná během Vánoc po svátcích zhubneme.

 

Dodržujte pravidelnost v jídle

Celý rok se snažíme stravovat se v pravidelných intervalech a ani na Vánoce by tomu nemělo být jinak. Jídla máme hromady, ale to neznamená, že budeme uzobávat cukroví, kdykoliv projdeme okolo stolu. Stejně tak při návštěvách příbuzných bychom se celé odpoledne neměli ládovat chlebíčky. Cukroví si dopřejme třeba na svačinu, nandejme si 3-5 oblíbených kousků na talířek a v klidu si je vychutnejme. Abychom neměli hlad, je vhodné před cukrovinkami sníst třeba bílý jogurt nebo vypít proteinový koktejl. Ten nás dostatečně zasytí a nebudeme mít tendence toho sníst víc, než je zdrávo.

Pokud jedeme na návštěvu k příbuzným, mějme na mysli, že doma ke svačině také nezkonzumujeme půl tácu chlebíčků. Dopřejme si 1-2 kousky, to ke svačině bohatě postačí.

Omezte porce a nepřejídejte se

 

Užijte si Vánoce ve zdraví a pohodě

Tradiční vánoční pokrmy jsou bohaté jak na tuk a sacharidy, tak celkově na kalorie. Jednou za rok si přesto taková jídla dopřát můžeme. Neznamená to ale, že smaženého kapra s bramborovým salátem budeme dojídat ještě několik dní po sváteční večeři nebo si ho dokonce budeme dopřávat k večeři druhé. Pro vánoční svátky jsou typická těžko stravitelná jídla s minimem vlákniny. Tato kombinace nám následně může vyvolávat zažívací potíže. O to více bychom měli klást důraz na přiměřené porce a nepřejídat se.

 

 

Opatrně s alkoholem

Užijte si Vánoce ve zdraví a pohoděOslavy vánočních svátků bývají často spojeny nejen s návštěvami příbuzných, ale také s nadměrnou konzumací alkoholu. Tradiční vánoční alkoholické nápoje bývají obohaceny o cukry. Vzhledem k tomu, že často nezůstáváme u jednoho nápoje, dochází k příjmu velkého množství kalorií, který nedokážeme spálit a ukládá se do tuků. Pokud už si dopřáváme jakýkoliv druh alkoholu, měli bychom ho prokládat dostatečným množstvím neperlivé vody. Jestliže k alkoholu něco uzobáváme, dávejme přednost bílkovinným jídlům (kvalitní šunka, sýr, vejce) místo slaných chipsů a oříšků.

Nezapomínejte na pohyb

Užijte si Vánoce ve zdraví a pohoděVánoce nejsou jen o hodování u stolu a povalování se na gauči u pohádek. Vzhledem k vyššímu energetickému příjmu během svátečních dní bychom tyto neřesti měli kompenzovat dostatečným pohybem. Nemusíme hnedka sportovat na horách. Bohatě postačí pravidelné procházky vyzdobeným večerním městem nebo na návštěvu k příbuzným dojít alespoň kus cesty pěšky. Během svátků se ale můžeme věnovat i sportům, které během roku běžně provozujeme nebo jsou typické pro vánoční čas (bruslení, sjezdování, běžkování).

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.