• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Ujeli jste na dovolené? Jak to spravit a nehladovět

Podařilo se vám před nástupem letních dnů shodit nadbytečná kila, abyste mohli s čistým svědomím svléknout svrchní vrstvy oblečení? Také jste si představovali, jak o dovolené budete mít konečně čas na sebe a využijete ji k tomu udržet si svůj zdravý životní styl? Na dovolené ale začnete po pár dnech povolovat uzdu a sklouznete do starých kolejí. Po příjezdu si pak stoupnete na váhu a s hrůzou zjistíte, že se ručička posunula směrem nahoru.

Ujeli jste na dovolené? Jak to spravit a nehladovět

Důvod je jednoduchý. Na dovolené si chcete odpočinout, vypnout a nic nedělat. Válíte se u bazénu, lenošíte, dopřejete si osvěžující drink a k tomu si zobnete i nějakou tu dobrotu. Večer to pak završíte posezením s přáteli a jedením a popíjením do pozdních hodin. Dovolená náhle skončí a v tu chvíli začínáte mít černé svědomí. Tolik úsilí vás to před létem stálo a teď, abyste začali znovu. Není však všechno ztraceno. Je ale potřeba začít na sobě pracovat ihned.

Odpusťte si

Co bylo – bylo, s tím už nic neuděláte. Berte to jako výzvu. Zvládli jste to jednou, zvládnete to znovu.

Nevymlouvejte se

Největší chybou, jakou můžete během snahy o hubnutí udělat, je vymýšlení nejrůznějších důvodů, proč stanoveného cíle nejste schopni dosáhnout: „Nemám čas, nemůžu, to nejde.“ anebo „Mám to v genech“. Zaměřte se tedy na hledání způsobů a nehledejte výmluvy. Ano, geny představují určitou predispozici k vaší postavě, ale je na vás samotných, jak s těmito predispozicemi naložíte.

Najděte v sobě novou motivaci

Ujeli jste na dovolené? Jak to spravit a nehladovět

Motivace je základem úspěchu každého hubnutí. Položte si tedy základní otázku: „Proč chcete zhubnout?“ Ať už bude vaše odpověď jakákoliv (zlepšení zdravotního stavu, cítit se dobře, schopnost sehnout se bez problémů na zem a zavázat si boty), držte se tohoto po celou dobu snahy o hubnutí.

 

Zařazujte změny postupně

Neměli byste se snažit změnit ze dne na den vše najednou i přes to, že se chcete opět dostat do formy co nejdříve. Čím postupnější změny zařadíte, tím déle u nich vytrváte. Začněte třeba tím, že se opět zaměříte na dostatečný pitný režim během dne. Následně, pokud jste nebyli zvyklí například snídat, si můžete postupně začít zařazovat zdravé snídaně. Poté se zaměřte třeba na pravidelnost v jídle. Až všechny tyto změny přijmete jako součást vašeho přirozeného denního režimu, můžete zařadit pravidelný pohyb.

Obklopte se správnými lidmi

Mít kolem sebe podporu přátel a rodiny je během hubnutí velmi důležité. Jen stěží dosáhnete opětovných výsledků, jestliže kolem sebe budete slýchat věty typu: „To stejně nevydržíš“ nebo „Na to nemáš“. Mnohem lepších výsledků také docílíte, pokud se rozhodnete do hubnutí znovu pustit třeba s rodinou, partnerem či kamarádkou. Takto můžete při těžších chvílích podržet jeden druhého a hubnutí vám půjde mnohem snáz.

Najděte si čas sami na sebe

Pro efektivní hubnutí není důležitý jen správný jídelníček a vhodná pohybová aktivita, ale také dostatek spánku, omezení stresových situací a cítit se psychicky dobře. V dnešní hektické době byste se měli umět zastavit, uvolnit se a na chvíli vypnout. Za každý úspěch se naučte odměňovat. Kupte si třeba něco hezkého na sebe nebo si zajděte na masáž.

Proteinová jídla, dietní plány na míru a také spousta doplňků

Dietní plány

Proteinová jídla

Nápoje

Doplňky stravy

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.