• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Obohaťte svůj jídelníček tvarohovými pomazánkami

Pomazánky patří u nás k velmi oblíbeným jídlům. A není divu. Jejich příprava je velmi rychlá. Obvykle vycházíme z toho, co doma máme. Skvěle se hodí k snídani s celozrnným pečivem, na svačinu, k večeři, ale také je často připravujeme pro návštěvy na chlebíčky či jednohubky.

Pomazánky dokáží být pro naše tělo velmi přínosné, pokud jsou připraveny z nutričně plnohodnotných surovin. Jestliže si smícháme pomazánku z másla a majonézy, může se stát takový pokrm kalorickou bombou. Pokud ale k přípravě použijeme tvaroh např. v kombinaci s lučinou nebo žervé, zasytíme se na poměrně dlouhou dobu a navíc dodáme našemu tělu potřebné bílkoviny a vápník.

V Čechách bývá tradice mazat pomazánky na nejrůznější druhy pečiva. Někteří lidé můžou mít tendence pečivo snídat, svačit i večeřet. Pokud si ukrojíme velký silný krajíc chleba a navrch jen slabě potřeme pomazánkou, přijmeme mnohdy pořádnou porci sacharidů a naopak velmi málo bílkovin. Mělo by to být přesně naopak. Chléb volit tenký a tvarohovou pomazánkou naopak šetřit vůbec nemusíme.

Zastánci Low carb stravování můžou sáhnout po nízkosacharidovém pečivu nebo si pomazánku namazat na kolečka salátových okurek, případně ji naplnit do papriky či rajčete. Tvarohovou pomazánku také můžeme pojmout jako dip a namáčet do ní např. mrkev nebo řapíkatý celer nakrájený na hranolky. Získáme tak skvělou odpolední svačinku.

Základ všech takovýchto pomazánek nejčastěji tvoří tvaroh, ale můžeme sáhnout také po lučině, žervé, paloučku či přimíchat jogurt. Do takto připraveného základu už můžeme přidat cokoliv, co nás napadne a na co máme chuť. Může se jednat o zeleninu, vajíčka, sardinky, maso, luštěniny či tofu. Fantazii se meze nekladou.

Pomazánka z červené řepy s křenem

Uvařenou červenou řepu nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Smícháme společně s tvarohem či lučinou a přidáme nadrobno pokrájenou šalotku. Kdo má rád, může na závěr dochutit křenem.

Vajíčkovo – ředkvičková pomazánka

Vajíčka uvaříme na tvrdo a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme také nastrouhané nebo najemno pokrájené ředkvičky. Smícháme s tvarohem či lučinou a přidáme pažitku či jarní cibulku. Na závěr dosolíme a dopepříme.

Avokádová pomazánka

Avokádo „ready to eat“ vydlabeme, rozmačkáme vidličkou a zakápneme citronem. Přidáme tvaroh s trochou zakysané smetany, případně trochou majonézy nebo jogurtu. Smícháme s nadrobno nakrájenou šalotkou, osolíme a opepříme.

Sardinková pomazánka

Sardinky ve vlastní šťávě vložíme do misky. Přidáme tvaroh smíchaný s lučinou či žervé. Nadrobno nakrájíme šalotku a kyselé okurky. Kdo má rád, může vmíchat trochu hořčice. Na závěr to celé ušleháme nebo pořádně zamícháme.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.