• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Proč se vám nedaří zhubnout?

Někdy se stává, že se všemožně snažíte zhubnout, ale nemůžete dosáhnout vysněného cíle. Cvičíte, snažíte se správně stravovat, ale ručička na váze ne a ne jít dolů. Kde může být problém?

Strava

Jedna z nejčastějších chyb ve složení jídelníčku je ta, že jíte příliš hodně. Pustíte se do hubnutí a myslíte si, že jste si porce již ubrali, ale i přesto do sebe dostáváte příliš mnoho kalorií. Někteří lidé mají však opačný problém a to ten, že jedí příliš málo. Jestliže si myslíte, že pokud budete snídat pouze kávu, k obědu a k večeři si dopřejete jen namazaný kousek pečiva a tím zhubnete, pak jste na omylu. Tělo začne strádat z deficitu důležitých živin, přepne se do nouzového režimu a začne naopak tuky kumulovat, aby mělo z čeho žít.

Nejde však jen o správně nastavené kalorie. Příčinou neúspěchu v hubnutí je také špatné složení potravin. Je důležité si uvědomit, že ne všechny kalorie jsou si rovny. Jestliže tedy chcete mít viditelné kvalitní výsledky, je třeba konzumovat co nejvíce čistých přírodních základních jídel, ze kterých si budete vařit Na efektivní hubnutí se snažte jíst co nejvíce potravin, u kterých si nepřečtete složení – tedy zelenina, ovoce, maso, ryby, vejce, mléčné výrobky,…

Z některých zdrojů si můžete vyčíst, že si při hubnutí můžete i zamlsat. Pokud ale mlsáte příliš často, efektu vysněné postavy jen tak nedosáhnete. Většinou se totiž stává, že nezůstanete jen u malého kousku, ale navýšíte si tím přijaté kalorie nebo si dopřejete příliš sladkého naráz. Zamlsat si znamená dopřát si např. kvalitní raw tyčinku nebo malý tvarohový dezert. Rozhodně by se ale nemělo jednat o větrník z cukrárny nebo o tabulku čokolády. Jestliže jste se rozhodli zhubnout, je třeba v nejbližší době na tyto věci zapomenout.

Sportování

Jestliže jste si právě dopřáli nějaké nezdravé jídlo a myslíte si, že to vykompenzujete sportem, pak jste na omylu. Špatné stravování zkrátka vyběhat nelze. Pokud by to totiž byla pravda, pak téměř každý vrcholový sportovec by mohl žít na fast foodech. Tělo ale funguje úplně jinak. Zkrátka nemůžete jíst, co chcete a přitom sportovat. I když hodně sportujete, není to základ úspěchu a budete muset jíst zdravě.

Důvodem, proč se vám nedaří hubnout je také nízká sportovní aktivita. Přestože si myslíte, že pohybu máte přes den dost, protože chodíte na procházku s pejskem nebo si 1x týdně zajdete do fitka, rozhodně to nestačí. Chůze je přirozený pohyb a měli bychom ji vykonávat denně. Pokud ale chceme zhubnout, je třeba pohyb ještě navýšit a cvičit alespoň 4x týdně pravidelně.

Pohybovou aktivitu je třeba také obměňovat. Pokud budete vykonávat stále stejný druh sportu, může se stát, že to na vaše tělo už nebude mít takový vliv. Je třeba tedy druhy sportů střídat a kombinovat jak vytrvalostní, tak silové cvičení.

Může se ale také stát, že problém může být v extrémním sportování. Tedy pokud cvičíme více, než je zdrávo. Tělo potřebuje také prostor k regeneraci. Pokud mu ho nedopřejeme, dostane se tělo do stresu, začne uvolňovat hormon kortizol a tuky se přestanou uvolňovat.

Nevažte se každý den

Tuto chybu dělají nejčastěji ženy. Každý den stoupají na váhu v domnění, že uvidí každý den úbytek o nějaké desetinky. Nedej bože, že se ručička na váze pohne směrem doprava. To hned následuje spoustu otázek na téma: „Co jsem udělala špatně?“ U žen během měsíčního cyklu je však přirozené, že se váha mění +-2kg v souvislosti s tím, jak tělo zadržuje či nezadržuje vodu. Ženské tělo je řízeno hormony během periody a to se nedá ovlivnit. Je přirozené, že před menstruací se většina žen cítí nafouknutá, nadmutá a hmotnost je vyšší než po skončení menstruace a při ovulaci, kdy se naopak cítí dobře a tělo je splasklejší.

Dejte hubnutí prostor a čas

Většina lidí je netrpělivá. Každý chce viditelné výsledky ihned. Bohužel to ale nefunguje tak, že po dvou týdnech určitého odříkání budete jako proutek. Jestliže jste během posledních 10ti let přibrali na váze 20kg, je třeba si uvědomit, že i to shazování bude nějakou dobu trvat.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.