• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Čím nahradit přílohy při nízkosacharidové dietě?

Rozhodli jste se zhubnout pomocí nízkosacharidové diety? Pak jistě víte, že většina klasických příloh jako jsou rýže, těstoviny a pečivo do vašeho jídelníčku nepatří. Myslíte si, že tato forma životního stylu je příliš jednotvárná a že se nedá připravit nic jiného než plátek masa s pečenou zeleninou? Věřte, že i v této dietě si jídla můžete připravit mnohem hravěji, navíc se nemusíte bát sníst je ve větším množství a naplnit si svá bříška. Jakými přílohami si hubnutí můžete zpestřit? Inspirujte se následujícími tipy.

Květáková rýže

Jednou z oblíbených příloh pro mnohé je rýže. Věděli jste, že si ji můžete připravit i z květáku? Květák jednoduše omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Po nastrouhání vám vzniknou taková zrníčka podobná klasické rýži. Připravte si pánev a na troše kvalitního oleje osmahněte. Můžete restovat, případně dusit i delší dobu, aby vám květák změknul. Lehce osolte, opepřete, můžete přidat kurkumu nebo jakékoliv koření, které máte rádi. Až bude květák měkký, můžete přendat na talíř. Nezapomeňte přidat bílkovinu v podobě např. masa ve vlastní šťávě nebo na houbách, hodila by se ale i svíčková omáčka s hovězím zahuštěná pouze kořenovou zeleninou. Květákovou rýži si také můžete v pánvi připravit i jako rizoto tím, že do něj přimícháte např. uzené tofu a další zeleninu. Zasypat můžete lahůdkovým droždím nebo trochou parmazánu. Fantazii se meze nekladou.

Cuketové těstoviny – Tagliatelle

Kdo má rád těstoviny a rád si jich dopřeje plný talíř, pro ty budou tagliatelle z cukety tou pravou volbou. Ačkoliv se to na první pohled nezdá, na přípravu jsou rychlé a opravdu jednoduché.

Na přípravu zvolte pevnou větší cuketu. Pomocí klasické škrabky po celé délce cukety krájejte plátky (včetně slupky). Vznikne vám plný talíř dlouhých nudlí. Následně v pánvi na trošce kvalitního tuku nudle lehce orestujte. Přidejte koření, jaké máte rádi (sušený česnek, bylinky, pepř, můžete lehce osolit). Nerestujte nudle však příliš dlouho, aby nebyly rozvařené. Následně přendejte na talíř a doplňte porcí bílkoviny např. drůbeží nudličky, hovězí ragú, orestované tofu nebo vařené vajíčko. Nakonec můžete i lehce zasypat trochou sýra.

Celerové hranolky

Hranolky se dají připravit nejen z brambor, ale z jakékoliv kořenové zeleniny. Celerovou bulvu oloupejte a nakrájejte na větší hranolky. Vložte do misky, zakapejte trochou oleje, osolte, přidejte tymián a trochu mleté červené papriky. Promíchejte a rozložte na plech s pečícím papírem. Dbejte na to, aby hranolky byly umístěny vedle sebe, nikoliv přes sebe, aby se upekly. Pečte na 200-220°C dle typu trouby do změknutí. Nečekejte klasické křupavé bramborové hranolky, celerové hranolky mají trošku jinou chuť, ale mnohé z vás jistě příjemně překvapí. Podávat můžete opět k jakémukoliv masu: Pro zpestření lze doplnit dipem ze zakysané smetany s trochou majonézy.

Dýňová kaše

Klasickou bramborovou kaši znáte všichni. Tuto sacharidovou přílohu však můžete vyměnit za zeleninu s polovičním množstvím sacharidů a připravit si kaši z dýně. Tělu tím doplníme nejen spoustu vlákniny, ale i vitamínů. Dýni oloupejte, nakrájejte na větší kousky a upečte nebo uvařte na páře (ne ve vodě). Měkkou dýni šťouchadlem rozmačkejte, můžete přidat trochu mléka a másla, osolte, případně opepřete a opět můžete servírovat např. k domácí sekané (bez strouhanky), k jakémukoliv pečenému masu nebo rostlinné alternativě masa.

Burger

Když se řekne burger, většina lidí si představí pšeničnou bulku naplněnou šťavnatým masem, salátem, zeleninou a dresinkem. Maso a zelenina není žádným problémem. Čím ale nahradit bulku, která maso a zeleninu obaluje? Nabízí se hned několik možností. Jednou z nich jsou žampiony portobello, které jsou dostatečně velké. Dva kloboučky můžete lehce osolit, opepřit a nechat chvíli péct v troubě, orestovat anebo nejlépe vložit do elektrického grilu. Následně mezi kloboučky můžeme vložit připravené maso, zeleninu a dresink. Další variantou je pevnější hlávka ledového salátu, u které odříznete dva kraje. Následně můžete opět naplnit masem a zeleninou. Vyhrát si takto můžete i s avokádem „ready to eat“, které rozpůlíte, vyndáte pecku a opět naplníte masem a zeleninou a následně připíchnete špejlí, aby burger dobře držel. Jako přílohu místo klasických bramborových hranolek můžete volit celerové.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.