• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Potraviny, ve kterých byste cukr vůbec nečekali

Při snaze zhubnout jsme vystavěni různým nástrahám. V dnešní době výrobci přidávají cukr i do takových potravin, kde by je čekal jen málokdo. Potraviny se tváří jako zdravé, ale díky přidanému cukru do sebe dostáváme více kalorií, než je zdrávo. Ve sladších potravinách předpokládáme, že v nich cukr obsažen je. Cukr se ale nachází i v potravinách slaných nebo chuťově neutrálních.

Pokud zrovna nekupujeme jednodruhové potraviny, tak ať se nám to líbí nebo ne, cukr nebo jeho napodobeniny se nachází téměř všude. Když si prostudujeme etiketu, zjistíme, že ne vždy je ve složení uveden přímo cukr. Velmi často tam bývá zastoupen např. glukózovo-frutózový sirup, fruktóza, agávový sirup apod. To vše se ale řadí mezi cukry. Ve kterých potravinách bychom cukr ale nečekali?

Pečivo

Potraviny, ve kterých byste cukr vůbec nečekaliAby došlo k procesu kynutí, je nutné přidat cukr do chleba. Do běžného pečiva se ale přidává běžně i z důvodu lepší chuti a zlatavé kůrky. Při výběru pečiva je třeba pečlivě sledovat složení, jelikož např. na pohled „zdravé“ tmavé kaiserky bývají dobarvovány právě karamelem. Větší množství cukru ale obsahuje také toastový chléb.

 

 

Uzeniny

Potraviny, ve kterých byste cukr vůbec nečekaliOpravdu jste si mysleli, že v uzeninách cukr nenajdeme? Do uzenin se v určitém množství přidává nejen jako konzervant, ale také pro zvýraznění chuti. Pokud chceme kvalitní šunku s minimem cukru, je třeba si připlatit za šunku výběrovou nebo té nejvyšší kvality.

 

 

 

Sterilovaná zelenina a konzervy

I do potravin jako jsou sterilované fazole, rajčata, hrášek, kukuřici či dokonce žampiony, se přidává extra cukr. Najdeme ho ale také v rybích nebo zeleninových konzervách. Obzvlášť v těch, které jsou v omáčce nebo zamíchány do zeleninových salátů.

Potraviny, ve kterých byste cukr vůbec nečekali

Mléčné výrobky

Potraviny, ve kterých byste cukr vůbec nečekaliKdo by čekal cukr v potravinách jako je kefír, acidofilní mléko či bílý jogurt? Pokud kupujeme mléčné výrobky ovocné ochucené, bývá ve složení uveden často glukózovo-fruktózový sirup a s ovocem mnohdy nemá vůbec co do činění. U bílých jogurtů platí, že čím tučnější, tím je v něm obsaženo méně cukru. Jogurty nízkotučné naopak obsahují až 15% cukru.

 

 

Snídaňové cereálie

Potraviny, ve kterých byste cukr vůbec nečekaliNejen do snídaňových cereálií, müsli tyčinek, ale také kaší natural je přidáván navíc cukr pro lepší chuť. Pozor bychom si měli dávat hlavně na müsli spékané, ve kterých je přidané množství cukru největší. Takové totiž jsou slepené medem nebo jakýmkoliv slazeným sirupem.

 

 

Směsi koření a instantní jídlo

Jedním z důvodů, proč bychom měli dávat přednost jednodruhovým kořením je právě přidaný cukr pro lepší chuť. Cukr se ale nepřidává jen do směsí kořenících přípravků, ale také do instantních jídel jako jsou polévky nebo omáčky.

Potravin, do kterých se přidává cukr je ale mnohem více. Nalezneme ho také ve složení různých slaných pochutin jako jsou brambůrky či oříšky wasabi. Dále v ochucovadlech jako jsou majonézy, balzamikový ocet či levnější druhy sójových omáček. Možná by nás ale překvapil také obsah cukru např. v surimi tyčinkách. Dávat bychom měli více přednost jednodruhovým potravinám, u kterých si nepotřebujeme číst složení. Jedině v tomto případě máme jistotu, že přidaný cukr neobsahuje. Pokud kupujeme potraviny zpracované, je třeba řádně číst etiketu.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.