• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Počítání kalorií, kdy a u koho je vhodné?

Všeobecně platí pravidlo, že pokud chceme zhubnout, musí být množství přijaté energie nižší, než té vydané. Nejde však jen o nutriční hodnoty, ve stravě je důležitý také poměr sacharidů, tuků a bílkovin. Každý člověk má jiný energetický výdej, jinou fyzickou aktivitu a tedy i jiné nároky na příjem energie.

Proč přibíráme na váze?

Příroda nás ale neodsoudila k tomu, abychom sami od sebe přibírali na váze a tím museli řešit následky nadváhy či obezity. Vypěstovali jsme si je sami svým hektickým způsobem života a zapomínáním se najíst. Večer pak přijdeme domů a sáhneme po tom, co nám první přijde pod ruku a snažíme se dohnat to, co jsme za celý den nestihli. Mnohdy tak díky „hladovým očím“ toho sníme mnohem víc, než naše tělo potřebuje. Pokud největší energetický příjem tělu zajistíme takto večer a následně to završíme spánkem, není divu, proč váha stoupá. Těch chyb ale může být mnohem více.

Naslouchejte svému tělu

Přitom ale stačí základní rada – naslouchat svému tělu. Tělo si samo dokáže říct, co mu chybí. Každý jedinec dokáže na sobě poznat, jaké potraviny mu dělají dobře, po kterých cítí přísun energie anebo naopak po kterých je mu těžko. Většina lidí si dokáže odpovědět na otázku: „Proč mám nadváhu?“ Nikdo nenavštíví výživového poradce s tím, že neví, proč vypadá zrovna tak, jak vypadá… A mnozí si jsou vědomi i stravovacích chyb, které dělají. Pokud tyto chyby odstraní, jsou na správné cestě nadbytečná kila zhubnout. Musí ale začít sami u sebe, nelitovat se a nevymlouvat se na to, proč to nejde. Důležité je si také uvědomit, že poradce to za klienty nezhubne. Poradce nás může nasměrovat, podržet, namotivovat, ale ta největší práce zůstává opravdu u klientů samotných.

Nebojte se požádat o radu

Pokud klient opravdu tápe a neorientuje se ani v základech zdravé výživy, je vhodné požádat poradce o nástin spočítaného jídelníčku. Jde o to, aby si klient vyzkoušel, že mu toto množství sedí a na základě tohoto se odvíjí další práce. V dnešní době není ale prioritou dát klientovi přesně spočítaný jídelníček s tím, že když ho bude držet, tak zhubne. Tak to většinou nefunguje, a to jak ze strany klienta, tak ze strany kalorických tabulek. Při náhledu do kalorických tabulek brzy zjistíme, že hodnoty jednotlivých potravin jsou pouze orientační a musíme je brát s rezervou. Např. hodnota ovoce vypěstovaná v létě na domácí zahrádce nebo v teplejším pásmu se může značně lišit od toho, které se prodávají v zimním období. Ještě zkreslenější můžou být hodnoty, které uvádějí přímo výrobci u svých produktů. Ze strany klientů – ruku na srdce – Kdo v dnešní době si pravidelně počítá každý den, a po mnoho dní, kolik zkonzumoval všech živin a kolik celkové energie? Kdo si přesně zváží množství jednotlivých surovin?

Úspěchem hubnutí není předat klientovi jídelníček o hodnotě 5000kJ denně, když není možné předpovídat, jaký zrovna v ten den bude mít klient energetický výdej nebo kde zrovna si pořídí doporučené potraviny. Cílem všech poradců v dnešní době je naučit klienta, co je to moderní zdravá výživa. vézt ho k tomu, aby plánoval a přemýšlel o tom, co a kdy konzumuje a pomohl mu vydat se tím správným směrem k vysněné postavě.

 

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.