• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Jak vypadá pátá fáze ketodiety It’s My Life?

Hurá! Dostali jste se do poslední fáze proteinové diety It’s my life. Které potraviny můžete zařadit do jídelníčku, jaké další změny vás čekají a jak zvládnout přechod k běžnému stravování? To vám prozradíme v našem článku.

Jak vypadá pátá fáze ketodiety It's My Life?Že hubnutí s It’s my life probíhá postupně a zdravým způsobem, už určitě víte. Pátá fáze ketodiety se proto pohybuje od jednoho do dvou týdnů podle toho, kolik kilogramů chcete shodit. V poslední fázi diety postupně přejdete na normální vyvážené stravování a také v tomto kroku získává tělo během hubnutí všechny potřebné živiny, minerály a vitamíny. Celou dietu It’s my life jsme totiž tvořili ve spolupráci s nutričními specialisty a lékaři.

Také v posledním kroku můžete využít speciálních boxů za zvýhodněnou cenu. Vhodné produkty It’s my life si ale můžete vybrat i sami podle vlastní chuti, nebo vyzkoušet naše ochutnávkové sety s proteinovými kašemi, palačinkami, koktejly, polévkami, hlavními jídly nebo tyčinkami.

Sáček vyměňte za snídani

V páté fázi přichází další změna! Ze dvou porcí It’s my life začnete konzumovat už jen jeden sáček denně – a to večeři. Kromě dvou svačin a obědu budete tedy nově také snídat. Snídaně by se měla skládat z vhodných sacharidů, jako jsou vločky nebo pečivo, a bílkoviny (například tvarohové pomazánky nebo vajec), a zeleniny. Zařadit můžete také ovoce.

5 tipů na skvělou snídani

O tom, že je snídaně základ dne, není třeba debatovat. Jaké pochoutky si tedy dopřát, abyste nastartovali den tak, jak se patří?

  • Celozrnné pečivo (žitné, slunečnicové nebo semínkové) či večerní chlebíčky o velikosti dlaně s libovolnou zeleninou a vhodnou bílkovinou – tedy tvarohovou pomazánkou, sázeným vejcem, se 100 gramy vysokoprocentní šunky (s obsahem masa nejméně 89 %) nebo s 80 gramy plátkového sýra do 30 % tuku v sušině,
  • domácí ovesnou kaši (o velikosti spojených dlaní),
  • 150 gramů bílého jogurtu nebo polotučného tvarohu s kusem ovoce o velikosti pěsti. Jak do kaše, tak do jogurtu můžete přidat i zavřenou hrst semínek nebo ořechů.
  • Vyzkoušet můžete také dvě až tři vejce, třeba míchané nebo v podobě omelety, s celozrnným pečivem o velikosti dlaně a libovolnou zeleninou.

Obědy i dopolední a odpolední svačiny zůstávají stejné jako ve 4. fázi ketodiety.

3 základní pravidla během ketodiety

  • Jezte pravidelně. Ideální rozestup mezi jídly jsou tři až čtyři hodiny. Tento režim je ve všech fázích diety velmi důležitý. Tělo se totiž dostatečně zasytí, má dostatek času jídlo strávit a rovněž vás nebude lákat si dát něco jiného.
  • Nezapomeňte na pitný režim. Správně byste měli vypít 2,5 až 3 litry tekutin v průběhu celého dne. Dát si můžete bylinné čaje nebo čistý rooibos bez cukru a medu, Bolero drinky bez cukru, FIT TEA s limetkou nebo čistou vodu, kterou lze osvěžit lístky meduňky, máty či plátky salátové okurky a citronu.
  • Sportujte. Fyzické aktivity jsou povolené od třetí fáze diety It’s my life. Vyrazte třeba na procházku, do posilovny nebo na jógu. Každý pohyb se počítá a je pro tělo důležitý.

Zpestřete si jídelníček. Zdravě.

Jak vypadá pátá fáze ketodiety It's My Life?Pokud si budete chtít jídelníček obměnit, připravte si k polévce nebo hlavnímu jídlu nízkoenergetické konjakové těstoviny, které obsahují vysoký podíl rozpustné vlákniny. Na svačinu si můžete dát i kvalitní sušené maso.

Do palačinek, jogurtů nebo kaší můžete zase přidat dvě až tři lžičky stoprocentního ořechového krému denně. Na výběr máme různé příchutě, jako jsou arašídy, lískové oříšky, pistácie nebo mandle a kokos, takže je můžete střídat.

A pokud si bez kávy nedokážete představit svůj den, odměňte se FITNESS COFFEE, která obsahuje zdraví prospěšné antioxidanty. Dopřát si můžete dva až tři šálky denně.

Jak se neztratit při přechodu k běžnému stravování?

V průběhu diety jste si osvojili základy zdravé výživy. Naučili jste se jíst pravidelně, zařazovat kvalitní potraviny a dodržovat správný pitný režim. A abyste si úspěšně shozená kila udrželi, je potřeba změnit svůj životní styl a stravovací návyky i v běžné stravě. Po skončení diety je proto velmi důležité nad jídlem přemýšlet. Kromě normální stravy můžete do svého jídelníčku zařadit také produkty It’s my life. Oceníte je například ve chvíli, kdy máte chuť na odlehčenou večeři, nebo víte, že byste si nestihli připravit vyvážené jídlo například do práce.

Pokud budete jíst zdravě, nemusíte se bát jojo efektu. Podstatné je, abyste se nevrátili zpátky do zajetých kolejí – k nezdravému stravování, které jste měli před začátkem diety. Vy nejlíp víte, jakým potravinám byste se měli vyhnout, nebo v čem nad sebou držet ochrannou ruku.

Udělejte pro své zdraví něco navíc

Jak vypadá pátá fáze ketodiety It's My Life?Zdraví máme jen jedno, a proto je důležité o něj pečovat. Do svého režimu proto zařaďte kvalitní doplňky stravy. Enzymy Opti7 Digest pomáhají štěpit tuky, sacharidy a bílkoviny na malé molekuly. Díky tomu tak dochází ke snadnějšímu trávení jídla a také k lepšímu vstřebávání minerálních látek a vitamínů. Aminokyseliny BCAA zase urychlují regeneraci svalových vláken po fyzické námaze, ale chrání také svalovou hmotu před nechtěným úbytkem během redukčních diet. A ostropestřec mariánský skvěle detoxikuje játra a celý organismus. Doplňků stravy však máme v nabídce mnohem více. Vyberte si proto ty, které vám budou nejvíce vyhovovat.

Chcete poradit s výběrem produktů It’s my life, nebo se chcete do hubnutí teprve pustit a nevíte si rady, který dietní plán je pro vás ten pravý? Navštivte některou z našich poraden, nebo kontaktujte naší výživovou poradkyni Terezu. Rádi vám pomůžeme.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.