• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Párové hubnutí: proč zapojit dietního kamaráda a jak to ve dvou zvládnout

Výběr správné diety je pouze začátek. Abyste se opravdu dostali k vysněné váze, potřebujete odhodlání a trpělivost. Pokud cítíte, že vám tyto schopnosti chybí, přizvěte „dietního kamaráda“ – parťáka, který má podobné cíle a pomůže vám projít náročnou životní etapou.

Odborných studií o hubnutí ve dvou je spousta. Když se ponoříte do výsledků, zjistíte, že lidé často selhávají kvůli chybějící podpoře svého okolí. Jedna ze studií porovnávala výsledky hubnutí s přáteli a hubnutí na vlastní pěst – 95 % těch, co začali ve dvou, program dokončilo, u hubnoucích samotářů to bylo jen 76 %.

Přínos párového hubnutí spočítá v určitém závazku. Změna stravovacích návyků je náročná, vaše okolí situaci taky spíše komplikuje (svým stravováním nebo poznámkami). Proto je snadné sklouznout k původnímu životnímu stylu. Pokud ale na hubnutí nejste sami, udržíte si odhodlání. Pokroky parťáka totiž motivují k dodržování diety. A funguje to i naopak – hubnutí v páru probouzí zdravou soutěživost. Takže čím odhodlanějšího partnera na hubnutí najdete, tím spíš skutečně zhubnete.

Párové hubnutí: proč zapojit dietního kamaráda a jak to ve dvou zvládnout

5 tipů, jak zvládnout hubnutí ve dvou

1. Stanovte si reálný cíl

Pro sebe i pro dvojici. Do hubnutí se pouštíte společně, tak na začátku proberte očekávání (kolik kilo má jít dolů, nebo že chcete mít více energie na…) a strategii (jak budete hubnout, co a kdy budete měřit, jak budete sdílet pokroky atd.). Cíle nemusíte mít stejné, ale ujasněte si, kam vás má cesta dovést.

2. Rozdělte si rodičovské povinnosti

Samozřejmě jen v případě, že hubnete s životním partnerem. Děti jsou radost, ale dobře víte, jak dokážou nabořit pravidelný režim. Stanovte si, kdo má co na starosti, ať nedojdete do chvíle, kdy kvůli péči o děti odložíte nebo zrušíte „nepodstatné“ aktivity – kam by mohlo patřit i hubnutí.

3. Smiřte se s tím, že jeden z vás bude hubnout rychleji

Odlišná úroveň progesteronu v těle nebo třeba množství svalové hmoty určuje, jak rychle člověk hubne. Obecně je mužský metabolismus rychlejší než ženský. Nedivte se, že jeden z páru ubírá na váze rychleji než druhý. Je to přirozené. A pamatujte, že nejde o rychlost, ale vytrvalost.

4. Nešponujte soutěživost na maximum

Soutěživost je zdravá a motivuje. Chlubte se výsledky a ptejte se parťáka, jak to jde jemu. Ale nepřehánějte to. Pokud do hry vstoupí příliš škádlení, může se hubnutí snadno zvrtnout v nepříjemnou povinnost, ze které brzo úplně vycouváte.

5. Chvalte se

I drobný kompliment, dokáže zázraky. Pochvalte parťáka, že mu to sluší nebo že vám udělal radost, když si po společné večeři neobjednal dezert. Zní to triviálně, ale milá slova povzbudí motivaci hubnout.

S kým se do hubnutí pustíte společně?

Pokud ještě „dietního kamaráda“ nemáte, oslovte přátele, známé nebo kolegy z práce. Určitě ve svém okolí najdete spřízněnou duši, která do párového hubnutí půjde s vámi.

A pokud budou váhat, pošlete jim třeba náš článek o vhodné zimní stravě nebo jak ve zdraví zvládnout Vánoce. Snadno je tím dostanete na správnou vlnu.

Proteinová jídla, dietní plány na míru a také spousta doplňků

Dietní plány

Proteinová jídla

Nápoje

Doplňky stravy

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.