• Doprava zdarma pro objednávky nad 1500 Kč.

Články

Přečtěte si nejnovější trendy v oblasti zdravého životního stylu, hubnutí a stravování.

Spalovače tuků

Kategorie: Odborné, Produkty It’s my life! | přidáno: 21.03.2019

Spalovač tuků je doplněk stravy, který nám může pouze pomoci urychlit cestu za vytyčeným cílem. Obsahuje látky, které určitým způsobem ovlivňují proces využívání tukových zásob jako zdroj energie pro pohybovou aktivitu. Podporují nejen redukci tukových zásob v těle, ale i tvorbu energie, čímž docílíme lepších výkonů. Mezi nejpoužívanější látky ve spalovačích patří L-karnitin, CLA, Tribulus, Kapsaicin,…

Omega 3 a 6 – proč jsou pro nás důležité?

Kategorie: Odborné | přidáno: 21.03.2019

Co jsou mastné kyseliny? Mastné kyseliny (MK) jsou součástí lipidů (tuků a olejů). Ve stravě je přijímáme v potravě většinou vázané v lipidech nebo fosfolipidech. Z hlediska výživy se mastné kyseliny dělí na nasycené, mononenasycené a polynenasycené (PUFA). Určité mastné kyseliny je lidské tělo schopné samo syntetizovat, není však schopné v dostatečné míře syntetizovat PUFA, jako jsou kyselina linolová…

Laktózová intolerance

Kategorie: Odborné | přidáno: 21.03.2019

Co je laktóza? Jedná se o disacharid složený z glukózy a galaktózy. Vyskytuje se v mléce všech savců, a to nejvíce v mateřském (7,2 %). V mléce kravském je množství laktózy ovlivněno několika faktory, v průměru je to kolem 4,7 %. Laktóza je zdrojem energie, zlepšuje absorpci vápníku, plní i funkci probiotik, mléku dodává nasládlou chuť, je důležitá při výrobě…

Glykemický index (a glykemická nálož)

Kategorie: Odborné | přidáno: 21.03.2019

Co je to glykemický index? Glykemický index (GI) je bezrozměrná veličina, která byla zavedena v roce 1981 proto, aby bylo možné porovnat rychlost využití sacharidů obsažených v různých potravinách [1]. Při výpočtu se vychází z toho, že glukóza má glykemický index 100 a ostatní potraviny se s ní porovnávají.  Znamená to tedy, že potraviny, které obsahují jednoduché cukry, budou…

Ateroskleróza

Kategorie: Odborné | přidáno: 21.03.2019

Co je ateroskleróza? Ateroskleróza je hlavní příčinou rozvoje kardiovaskulárních onemocnění a v dnešní době ji řadíme mezi civilizační choroby. Jedná se o onemocnění, kdy dochází k ukládání aterosklerotických plátů do endotelu tepen, cév, ale i řečiště renálního a střevního. Aterosklerotické pláty jsou složeny z krystalků cholesterolu, zbytků monocytů, buněk hladké svaloviny, kolagenu. Na tyto pláty…

Ketóza, ketodieta

Kategorie: Odborné | přidáno: 21.03.2019

Co je to ketóza? Ketóza je stav metabolismu, při kterém tělo získává většinu energie z ketolátek. K tomu dojde v situaci, kdy se omezí denní příjem sacharidů přijímaných potravou. Stav ketózy se vyskytuje také často v těhotenství, v dětském věku či při hladovění [1]. Jak se dostat do stavu ketózy?  Snížením příjmů sacharidů (u většiny osob je…

Vláknina ve stravě

Kategorie: Obecné | přidáno: 21.03.2019

Vláknina je důležitou složkou, která působí prospěšně pro náš zdravotní stav, trávení, chrání střeva a podporuje imunitu. Vláknina působí preventivně proti řadě nemocí (kardiovaskulární onemocnění, obezita, diabetes 2. typu, některá nádorová onemocnění včetně rakoviny tlustého střeva), dále udržuje hmotnost, neboť vyvolává pocit sytosti a zamezuje chuti na sladké. Hlavní zdroje vlákniny Nachází se v luštěninách, ovoci,…

Sportovci a ketodieta

Kategorie: Obecné, Odborné | přidáno: 21.03.2019

Dieta s nízkým obsahem sacharidů může být pro sportovce skvělý způsob, jak mít pod kontrolou hmotnost, tělesný tuk, jak si udržet svalovou hmotu a zároveň předejít vzniku chronických civilizačních onemocnění. Existují údaje, které naznačují užitečnou roli ketodieta v některých sportovních oblastech, mezi něž patří např. sporty vytrvalostní. Nicméně je nutné, aby trenéři, sportovní lékaři a…

Přírodní sladidla

Kategorie: Obecné | přidáno: 21.03.2019

Toto přírodní sladidlo je na světě už velmi dlouho a každý ho dobře zná. Obsahuje spoustu minerálů, enzymů a antibakteriálních látek. Je vhodný na ochucení kaší, tvarohů, jogurtů, přidává se také do dezertů, které neprochází tepelnou úpravou. Nedoporučuje se přidávat do pokrmů, které se upravují vyšší teplotou než 40-50 °C, neboť pak ztrácí své blahodárné…

Proč je spánek zdravý a jaký je jeho vliv na hubnutí?

Kategorie: Obecné, Odborné | přidáno: 21.03.2019

Spánek je nedílnou fyziologickou potřebou lidského organismu. Spotřeba energie se snižuje na minimum, tělo se regeneruje, svaly a některé orgány odpočívají. Pokud se snažíte zhubnout, dostatek kvalitního spánku může hrát stejně důležitou roli, jako vaše strava a cvičení. Kvalitní spánek by neměl být privilegiem, ale základem pro zdravě fungující tělo. Ukazuje se, že spánek může…

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2019 It's my life!. Všechna práva vyhrazena. Webové stránky: IT Monkey, s.r.o.