• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Nordic walking – ideální pohyb pro bojovníky s nadváhou

Pro efektivní hubnutí je důležité nejen správné stravování, ale také zapojení vhodného pohybu. Lidé, kteří mají nadváhu nebo dokonce obezitu by se při výběru pohybové aktivity měli mít na pozoru. Běhání, prudké pohyby, intenzivní posilování s činkami a poskoky zřejmě nebudou tou správnou volbou. Tělesný aparát bývá nadměrně zatěžován a nápor na klouby přináší více škody, nežli užitku. Ideální volbu pohybu představuje nordic walking.
Nordic walking neboli severská chůze je o něco intenzivnější než kondiční chůze. Při této dynamické chůzi se používají speciální hole, které plní podobnou funkci jako při běžeckém lyžování. Díky holím dochází při chůzi k intenzivnějšímu zapojení paží, ramen, zádového a šikmého břišního svalstva. Vlivem střídání napětí svalstva při chůzi s holemi dochází ke zvýšení spotřeby energie až o 40% oproti kondiční chůzi. Výhodou holí je, že slouží jako opora v členitém terénu. Zvyšují také jistotu chůze u těch, kteří si v terénu nejsou úplně jisti svou rovnováhou (starší nebo obézní lidé).

PŘED ZAHÁJENÍM
Než začneme s nordic walking, měli bychom si zvolit správnou pevnou obuv a volit pohodlné savé sportovní oblečení. Aby měla chůze s holemi efekt, je třeba si vyhranit dostatečný čas na rozehřátí před vycházkou a závěrečné protažení. Dodržení správné intenzity, frekvence i doby trvání chůze je podmínkou pro co největší přínos pro naše zdraví i hubnutí. Výšku holí bychom si měli nastavit tak, aby při opření o zem svíralo předloktí s paží pravý úhel. Hole můžou mít různá zakončení. Zatímco zakončení v podobě botičky slouží pro chůzi po pevném povrchu nebo po kamenech, zakončení v podobě hrotu volíme pro měkké podloží nebo do sněhu.

JAK NA TO
Chůze s holemi nordic walking není nikterak náročná. Je ale důležité dodržovat správnou koordinaci těla. Při chůzi zapichujeme hole do země za tělem a následně se s nimi odrážíme. Po odrazu v okolí beder otevíráme dlaň a hůl pouštíme. Následně hůl znovu uchopíme v momentě, kdy máme ruku před sebou.

Nordic walking je možné provozovat po celý rok kdekoliv. Je vhodný pro všechny věkové skupiny pro zdatnější i méně zdatné. Pravidelný pohyb je součástí zdravého životního stylu. Jestliže jsme dosud sportovali jen v omezeném měřítku, měli bychom začít pozvolna a nepřeceňovat svoje síly. Tělo bychom se měli snažit zatěžovat postupně. Rychlost chůze i čas navyšujeme dle svých potřeb.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.