• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

8 nejlepších přírodních spalovačů, které opravdu fungují

Chcete při hubnutí dosáhnout těch nejlepších výsledků? Pak se vyplatí dodržovat nastavený dietní plán. Existuje ale několik pomocníků, díky kterým vám shazování nadbytečných kil půjde lépe. Přírodní spalovače ovlivňují rychlost metabolismu, ale mají také vliv na trávení jídla. Jak fungují? A které z nich vám skutečně pomohou? To se dozvíte v našem článku.

Jak fungují přírodní spalovače?

Přírodní spalovače pomáhají snižovat hmotnost různými způsoby. Nejenže zvyšují rychlost štěpení tukových buněk, ale také se starají o proces tepla, který se nazývá termogeneze. Kromě toho však obsahují také velké množství vitamínů, minerálů a dalších bioaktivních látek.

Dva druhy tukové tkáně

Abychom správně vysvětlili, jak celý proces funguje, je třeba říci, že naše tělo obsahuje dva druhy tukové tkáně – bílou a hnědou.

Bílý tuk je tvořen především z tukových zásob. Vzniká v důsledku většího přísunu kalorií. Tento typ tuku také způsobuje nabírání na váze.

Druhým typem je hnědý tuk, který se v nejvyšší koncentraci vyskytuje u novorozenců. S věkem se ale jeho množství postupně snižuje. Hnědý tuk bývá považován za „aktivní“ tkáň, která zvyšuje celkovou spotřebu energie (spalování tuků), vede ke vzniku tepla, tedy termogenezi, a pomáhá také regulovat tělesnou teplotu.

Jakou roli plní přírodní spalovače v tukové tkáni?

Abyste dosáhli těch nejlepších výsledků při hubnutí, je dobré dbát jak na pravidelný pohyb, tak na vyvážený jídelníček. A aby bylo shazování nadbytečných kil efektivnější, můžete do něj zařadit i osvědčené přírodní spalovače. Které to jsou?

1. Chilli papričky

Chilli papričky obsahují kapsaicin, který způsobuje jejich pálivou chuť. Pro člověka a savce je tento rostlinný alkaloid dráždivý a vyvolává pocit pálení v každé tkáni, se kterou přijde do styku. A právě to způsobuje spalování tuků.

Máme pro vás jeden tip! Pokud máte rádi pikantnější jídla, můžete vyzkoušet naší chilli proteinovou polévku.

2. Kofein

Kofein funguje jako stimulant. Nejenže tlumí pocit hladu, ale také pálí a štěpí tuky. Je však třeba dát pozor na to, že každý člověk reaguje na množství kofeinu jinak. Je proto dobré vždy sledovat, kolik kofeinu jste daný den zkonzumovali a jak se po něm cítíte.

3. Zelený čaj

8 nejlepších přírodních spalovačů, které opravdu fungujíZelený čaj zpomaluje hromadění tuků, urychluje spalování a snižuje cholesterol. Jako spalovač a nakopávač je v mnoha kulturách využíván již několik století. Účinnými látkami v zeleném čaji jsou katechiny, které mají velký vliv na podporu metabolismu. Pomáhají spalovat více energie během cvičení, ale také při odpočinku. Katechiny rovněž pomáhají tělu pálit tuk jakožto primární zdroj energie.

 

4. Voda s citronem

Tak jednoduché a přitom účinné. Polyfenoly, které jsou v citronech obsaženy, pomáhají pročisťovat organismus a lépe spalovat tuky, ale zároveň umí stimulovat játra k produkci enzymů. A ty se následně starají o vstřebávání tuků z jídla.

5. Guarana

Guarana efektivně spaluje tuky, snižuje chuť k jídlu a zrychluje metabolismus. Je tedy skvělým pomocníkem při hubnutí. Nezapomeňte však na to, že tato rostlina obsahuje poměrně velké množství kofeinu, a proto je velmi důležité dbát na doporučené dávkování.

6. Grapefruit

Také grapefruit se řadí mezi výborné přírodní spalovače tuků. Toto citrusové ovoce pomáhá zrychlovat metabolismus a spalovat tuky, ale také potlačuje chuť k jídlu a zahání hlad.

7. Ananas

Ananas obsahuje enzym bromelain, který omezuje ukládání tuků v těle a podporuje vylučování tuků z organismu. A právě díky tomu je toto citrusové ovoce velmi oblíbeným přírodním spalovačem, který by vaší pozornosti rozhodně neměl uniknout.

8. Skořice

8 nejlepších přírodních spalovačů, které opravdu fungujíSkořice skvěle spaluje tuky, její účinky pocítíte zejména v obvodu pasu. Kůra tohoto aromatického koření dokáže štěpit cukry, rozproudit krev a podpořit zažívání. A kromě toho umí také snížit nepříznivé účinky konzumace tučných potravin. I u skořice však platí, že byste ji měli konzumovat s mírou. A pokud trpíte onemocněním jater nebo užíváte léky na ředění krve, měli byste se jí vyhnout úplně.

 

Přírodní spalovače během diety

Pokud dietní plán It’s my life dodržujete, přírodní spalovače jíst nemusíte. Při ketóze totiž dochází k účinnému spalování tuků. Pokud je chcete i přesto zařadit, hlídejte si denní příjem sacharidů.

Pokud dietu nedržíte, stravujete se zdravě a chcete si udržet formu, můžete konzumovat i spalovače s větším podílem sacharidů. Nejlepší je tyto potraviny zařazovat do jídelníčku v dopoledních hodinách.

Nadbytečná kila můžete efektivně zhubnout s naší proteinovou dietou It’s my life. Pokud chcete poradit s výběrem vhodného dietního plánu, ozvěte se naší výživové poradkyni Tereze. Navštívit můžete také některou z našich poraden, které najdete po celé České republice.

 

 

 

 

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.