• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Nachlazení – Jak s ním bojovat pomocí přírodních prostředků?

Podzimní počasí s sebou přináší spoustu respiračních onemocnění. Nachlazení, rýma, zhoršené dýchání, bolest dutin… Koho to na podzim netrápí? Spousta lidí v rámci první pomoci sáhne po pilulce, ale co na to naše játra a ledviny? Zkusme tentokrát vynechat chemii a využít sílu přírody.

Nachlazení – Jak s ním bojovat pomocí přírodních prostředků?

Heřmánek

Už pouhý hrnek heřmánkového čaje nám může pomoci od zmírnění bolesti v krku nebo chrapotu. Heřmánek lze i inhalovat, tím výrazně napomůže při zánětech dutin. Má dezinfekční účinky a pomáhá dokonce i zmírňovat kašel. Z heřmánku si lze připravit nejen čaj, ale také mastičky, které lze využít při léčbě kůže a sliznic.

Bezinka

Pěstování bezinky přináší velké výhody obzvlášť v chladném období. Čerstvé nebo sušené plody se používají k léčbě příznaků chřipky a infekci dutin. Známý je především bezinkový sirup, který nám dokáže pomoci na uvolnění a zmírnění kašle.

Česnek

Česnek zabraňuje růst chřipkového viru, snižuje závažnost nachlazení a chřipky. Pomáhá také zmírnit ucpání dutin a hrudníku. Je ale potřeba ho konzumovat syrový. Jeho tepelné zpracování snižuje jeho léčivé účinky.

Nachlazení – Jak s ním bojovat pomocí přírodních prostředků?

Zázvor

U kořene zázvoru byly prokázány pozitivní účinky v různých zdravotních odvětvích. V chladném období však využijeme především jeho schopnost ničení virů způsobující nachlazení. Připravit si z něj můžeme čaj nebo jako koření použít pod maso nebo zeleninu.

Máta

Máta je známá především pro své zklidňující schopnosti při zažívání a křečovitých bolestech břicha. Mátu však lze využít v mnohem širším spektru. Její aktivní složka mentol se používá v lécích na nachlazení, jako jsou sirupy proti kašli a mentolové náplasti na hrudník. Mátový čaj také pomáhá ředit hlen a zmírňovat kašel. Mátu lze také inhalovat a tím uvolnit ucpaný nos.

Nachlazení – Jak s ním bojovat pomocí přírodních prostředků?

Divizna

Listy a květy divizny se využívají k léčbě různých respiračních onemocnění jako je astma, bronchitida, nachlazení nebo kašel. Čaj uvařený z divizny pomáhá zklidňovat podrážděné průdušky, uvolňovat překrvení a zmírňovat bolesti v krku.

Jitrocel

Listy jitrocele pomáhají zklidňovat sliznice, zmírňovat suchý kašel a léčit plicní infekce. Odvar z jitrocelu je také užitečné kloktadlo při bolestech v krku a zánětech úst a dásní.

Sůl

Říká se, že sůl je nad zlato. Pomáhá nám jak při uvolnění ucpaného nosu, tak při bolestech v krku. V případě ucpaného nosu můžeme solí vyplachovat nos solným roztokem a v případě bolesti krku solný roztok kloktat.

Proteinová jídla, dietní plány na míru a také spousta doplňků

Dietní plány

Proteinová jídla

Nápoje

Doplňky stravy

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.