• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Které potraviny nás osvěží v horkém létě?

Letní čas bývá doprovázen vysokými teplotami. Během tohoto období dává málokdo přednost těžkým teplým pokrmům. Naopak se snažíme vyhledávat takové druhy jídel, které nás dokážou zchladit. Většinou ale saháme po potravinách, které jsou velmi kalorické (např. zmrzliny, pivo). Existují ale také zdravé potraviny, které nám přinesou pocit osvěžení a můžeme je bez obav zařadit do našeho jídelníčku. O jaké druhy se jedná?

ZELENINOVÉ A OVOCNÉ SALÁTY
V letním období, kdy má tělo mnohem větší tendenci k dehydrataci, doplňuje ovoce i zelenina našemu tělu vodu i potřebné vitamíny. Ovocné saláty si můžeme dopřát na svačiny třeba v kombinaci s tvarohem, oříšky či semínky. Kvůli vysokému obsahu cukru bychom si však měli dávat pozor na přezrálé druhy ovoce. Zeleninové saláty můžeme volit k obědu či k večeři. Aby nás dostatečně zasytily, měly by být doplněny o vhodný druh bílkoviny (mozzarella, sýr feta, bílá ryba, libové maso).

STUDENÉ POLÉVKY
Studené polévky nás v létě skvěle osvěží, ale také zasytí. Většinou se vyrábí ze zeleniny, ale setkat se můžeme i se studenými ovocnými polévkami. Vaří se za tepla, následně se uloží do ledničky a podávají se vychlazené. Mezi takové druhy patří například oblíbené španělské gazpacho, francouzská polévka vichyssoise nebo bulharská letní klasika talator.

KOKTEJLY
Na pitný režim bychom měli myslet v létě dvojnásobně, jelikož vlivem horka dochází k mnohem větším ztrátám vody. Pokud nechceme zůstat jen na čisté vodě, můžeme si obohatit pitný režim o ovocné i zeleninové smoothie. Vyhnout bychom se měli alkoholickým nápojům a příliš sladkým nebo smetanovým koktejlům. Jako skvělé letní osvěžení nám přinese i vychlazená vody s citronem, lístky máty nebo vylouhovaným čerstvým ovocem.

ZAKYSANÉ MLÉČNÉ VÝROBKY
Ochlazující efekt nám přinesou jak jogurtové nápoje, tak kefíry, acidofilní mléka nebo bílé jogurty. Nejenže podpoří naši střevní mikroflóru, ale také nás skvěle zasytí. Našemu tělu navíc dodají potřebný vápník a bílkoviny. Bílé jogurty si můžeme obohatit čerstvým ovocem a tím tělu dopřát řádnou dávku vlákniny a vitamínů.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.