• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Keto dieta versus Low Carb dieta

V poslední době získaly sacharidy špatnou pověst. Jejich zvýšená konzumace nám může způsobovat jak přibírání na váze, tak i následné komplikace spojené s obezitou jako je například cukrovka, vysoký krevní tlak či cholesterol. Nízkosacharidová Low Carb dieta i keto dieta jsou způsoby stravování založené na snížené konzumaci sacharidů. Přestože mají leccos společného, je mezi nimi značný rozdíl.

V čem se liší?

Keto dieta versus Low Carb dietaOba typy diet nám dokáží pomoci zhubnout. Je však důležité si položit základní otázku: „S jakým typem stravování můžeme dlouhodobě udržet krok?“ Ať už se rozhodneme pro Low Carb nebo keto stravování, oba dietní režimy mají svá pravidla. Pokud se po ukončení diety a zdárnému shození kil začneme stravovat stejně špatně jako před dietou, hmotnost pravděpodobně bude opět stoupat. Důležité je nepolevit, nad jídlem neustále přemýšlet a řídit se základními pravidly daného životního stylu.

 

Keto dieta

Ketogenní dieta byla donedávna aplikovaná jako úspěšná metoda při léčbě epilepsie. Následně se však tato dieta díky svým rychlým hubnoucím účinkům stala velmi populární a oblíbenou redukční dietou

Keto dieta versus Low Carb dieta

Keto dieta má mnohem větší restriktivní požadavek na příjem sacharidů než Low Carb stravování. Spadá pod definici velmi nízkosacharidové diety, při které bychom neměli konzumovat více než 50g sacharidů denně. Jelikož se jedná o opravdu nízké množství sacharidů, dochází k velmi rychlému hubnutí. Zatímco však mnoho lidí klasifikuje keto dietu jako dietu s velmi nízkým obsahem sacharidů, technicky se jedná o dietu nízkosacharidovou s vysokým obsahem tuků. Společně s nízkým příjmem sacharidů je tedy důležité navýšit množství kvalitních tuků ve stravě (avokádo, olivový olej, ořechy, semena, kvalitní sýr).

Denní příjem živin by měl při keto stravování zahrnovat 60-70% tuků, 25-30% bílkovin a 5-10% sacharidů. Keto dieta nám kromě hubnutí pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi, ale také dokáže zlepšit některé neurologické poruchy.

Low Carb

Low Carb dieta je stejně jako keto dieta velmi účinným prostředkem pro hubnutí. Bývá ale také spojována s řadou pozitivních zdravotních přínosů u lidí s diabetem, lepší kontroly krevního cukru a kardiovaskulárních onemocnění.

 

Keto dieta versus Low Carb dietaLow Carb dietu můžeme klasifikovat jako způsob stravování, při kterém konzumujeme nižší množství sacharidů, než je obecně doporučováno. Nikde však není striktně řečeno a neexistují žádná pravidla o tom, kolik sacharidů musíme denně zkonzumovat. Předpokládá se však konzumace někde mezi 50-150g sacharidů denně. Tento dietní směr není na množství sacharidů až tak přísný jako klasická keto dieta. Ketóza tedy při Low Carb stravování není podmínkou. Kromě keto potravin lze při Low Carb stravování navíc zařadit také omezené množství např. škrobové zeleniny (sladké brambory, mrkev), luštěnin a méně sladkých druhů ovoce (borůvky, maliny, jahody, jablko).

Denní příjem živin by měl při Low Carb stravování zahrnovat 50-55% tuků, 25-30% bílkovin a 20-25% sacharidů.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.