• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Každé kilo se počítá! Jaké jsou zdravotní benefity hubnutí

Při hubnutí chceme výsledky vidět co nejdřív a mnoho lidí se už nechalo odradit tím, že jim to nešlo tak rychle, jak si představovali. Každé nadbytečné kilo, které shodíte, je přitom krokem na cestě ke zdravějšímu životu. Přečtěte si, co všechno s vámi hubnutí udělá.

Každé kilo se počítá! Jaké jsou zdravotní benefity hubnutí

1. Snižuje hladinu cukru v krvi

Rostoucí tuková tkáň narušuje funkci inzulinu – hormonu, který pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi. Narušení se může projevit tzv. inzulinovou rezistencí, kdy tělo na působení inzulinu nereaguje. To může být příčinou vzniku cukrovky.

Hubnutím přispějete ke správnému fungování inzulinu a efektivnějšímu hospodaření těla s krevním cukrem. Už jen snížení hmotnosti o 5 % znamená zlepšení hodnoty hladiny cukru v krvi.

2. Napomáhá srdečnímu zdraví

Při nadváze nebo dokonce obezitě nahromaděný tuk utlačuje tepny a cévy. To znamená vyšší krevní tlak a také to, že se srdce musí mnohem více namáhat, aby krev správně obíhala tělem.

Když zhubnete, srdci se uleví a snížíte nebezpečně vysoký krevní tlak.

3. Snižuje riziko mrtvice

Tuk se vám nehromadí jen na místech, kde vypadá nevzhledně. Krevní tuk – cholesterol – se ukládá v cévách, které ucpává. To může způsobit nahromadění krve a vznik krevních sraženin, které bývají příčinou cévní mozkové příhody (mrtvice).

Snížením hmotnosti přispíváte ke snížení hladiny cholesterolu a tím i k průchodným a zdravým cévám.

4. Umožňuje kvalitní a zdravý spánek

Lidé s nadváhou častěji trpí spánkovou apnoe. To je opakovaná zástava dechu během spánku, což způsobuje různé zdravotní komplikace včetně arytmie nebo infarktu. Při vyšší hmotnosti se hromadí tuk i v oblasti krku, kde tlačí na dýchací cesty.

Díky snížení hmotnosti už o pouhých 10 až 15 % se vám bude spát lépe, ale hlavně snížíte riziko spánkové apnoe.

5. Zvyšuje energii

Vzpomeňte si, jak je namáhavé odnést tašky s velkým nákupem. A teď si představte, jakou energii musí vynaložit tělo, aby se celé uneslo. Každé shozené kilo znamená, že na pohyb spotřebujete méně energie, takže vám jí více zbyde na něco jiného.

6. Zlepšuje pohyblivost

Nadváha znamená také velkou zátěž pro kolena i další klouby. Snížením hmotnosti jim ulevíte a odměnou bude třeba snadnější chození do schodů nebo to, že se tolik nezadýcháte.

7. Zvyšuje obranyschopnost

Nadměrná hmotnost zatěžuje imunitní systém. To znamená, že lidé s nadváhou či obezitou jsou náchylnější k různým nemocem. Hubnutím podpoříte svou imunitu a přispějete k pevnějšímu zdraví.

8. Snižuje riziko některých typů rakoviny

Obezita zvyšuje riziko vzniku například rakoviny prsu, endometria, ledvin, jater nebo slinivky. Přesnou souvislost zatím vědci neodhalili, ale domnívají se, že na vině je zánět způsobený viscerálním tukem, který obklopuje životně důležité orgány.

Hubnutím snížíte množství i tohoto nebezpečného tuku, takže přispějete ke snížení rizika vzniku životu nebezpečných onemocnění.

9. Snižuje pocení

Nadváha omezuje v pohybu a způsobuje také menší odolnost vůči vyšším teplotám. Výsledkem je nepříjemné a nadměrné pocení, které shozením pár kil zase omezíte.

10. Zlepšuje pleť

Špatná životospráva, konzumace nadměrného množství cukru a nekvalitního tuku se projevuje i na pleti. Zhubnutím a zdravou stravou zlepšíte kvalitu pleti, pomůžete ji udržovat čistou a zdravě vypadající.

11. Podporuje paměť

Abyste snížili hmotnost, konzumujete kvalitnější potraviny s vyšším obsahem antioxidantů. To s sebou mimo jiné přináší zlepšení paměti.

12. Zvyšuje sexuální touhu

Hubnutí zvyšuje produkci pohlavních hormonů, což vede k vyššímu libidu.

13. Přináší více možností v oblékání

Hubneme, abychom byli zdravější, ale také abychom vypadali lépe a mohli nosit oblečení, kterým nebudeme jen zakrývat přebytečná kila. I to je důležitý benefit hubnutí, který přináší vyšší sebevědomí a spokojenější život.

Pusťte se do toho

Pokud jste si dali zhubnutí jako předsevzetí do nového roku, přečtěte si také naše tipy, které vám pomůžou s jeho dodržením. Nastartovat hubnutí, shodit kila zdravě a dlouhodobě vám pomohou také pečlivě sestavené dietní plány.

Vyberte si proteinové jídlo, dietní plán na míru nebo některý z doplňků

Dietní plány

Proteinová jídla

Nápoje

Doplňky stravy

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.