• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Vánoce – 5 zaručených tipů jak je zvládnout bez výčitek a kilogramů navíc

Pochmurný podzim je u konce a my se můžeme pomalu ale jistě začít těšit na jedny z nejkrásnějších svátků v roce – Vánoce. Adventní období je kouzelný čas – tvoření vánoční výzdoby, pečení vánočky a cukroví, jež provoní celou domácnost, vánoční trhy spojené s hřejivým punčem či svařeným vínem, nákupy dárků, zdobení stromečku, televizní programy plné pohádek a mnoho dalšího. Ačkoli se jedná o příjemný čas, kdy se sejde celá rodina, blízcí přátelé a tráví společně chvíle pohody, současně se objevuje i malý strašák v podobě přibírání na váze. Opravdu je ale nutné obávat se nárůstu hmotnosti?

Svátky vánoční jdou pevně ruku v ruce s dobrým jídlem a pitím. Domácímu cukroví, čerstvé vánočce a dalším pochutinám, jímž překypují naše stoly, odolává jen málokdo. Zvýšená je ale také konzumace alkoholu a slazených nápojů. Spousta lidí si tak dopřává všeho naplno a již předem si plánuje novoroční předsevzetí, detoxy, diety a cvičení do dalšího roku. Otázkou zůstává, kolik z nás se opravdu k něčemu v lednu odhodlá a předem stanovené cíle dotáhne až do konce? Proto se pojďme podívat, jak si období Vánoc užít, aniž by to mělo negativní dopad na naši hmotnost a my se tak nemuseli v novém roce zbytečně trápit striktními jídelníčky a úmorným cvičením v posilovně.

Dodržujte pravidelnost

Vánoce – 5 zaručených tipů jak je zvládnout bez výčitek a kilogramů navícAčkoli se během roku snažíte jíst pravidelně, během Vánoc, kdy na nás číhá spousta dobrot, se mnohdy neudržíme a stále něco pojídáme. Díky tomu si ani neuvědomujeme, jak velké množství jídla za den sníme. Navíc se většinou jedná hlavně o cukroví a různé sladké a slané pochutiny s vysokou energetickou hodnotou, které nás nezasytí, tudíž celkový denní příjem kalorií může být velmi vysoký. Zkuste si i během těchto dní rozložit jídlo na pět porcí denně a mezi tím nic jiného nekonzumovat.

Pijte dostatečné množství vody

Na pitný režim nesmíme zapomenout ani během svátků, naopak je velmi důležitý, neboť dostatek vody nám pomůže lépe strávit těžší a hůře stravitelná jídla. Preferujte čistou kohoutkovou vodu či balené neperlivé a jemně perlivé minerální vody bez příchutě. Neobejdete-li se bez slazených nápojů, dejte si jen určité množství a započítejte jej do energetického příjmu, zároveň omezte například množství cukroví, které jste si povolili za den sníst. Džusy řeďte vodou, nejlépe 1:4. Alkoholické nápoje se snažte omezit co nejvíce, díky nim totiž přijmete velké množství jednoduchých cukrů. Například vaječný likér obsahuje ve 100 ml přibližně 280 kalorií. Pitím alkoholu tak můžeme výrazně zvýšit množství energie, kterou nemáme šanci během dne spálit. Proto si místo toho dopřejte naše nealkoholická vína s minimum kalorii.

Plánujte

Pokud nechcete během svátků tápat, co a kdy si můžete dát, je vhodné si vše předem promyslet a naplánovat. Například si určete množství cukroví a dalších pochutin, které během dne můžete sníst. Rozložte si jídlo na pět porcí denně, nakupte do zásoby dostatečné množství zeleniny. Ovoce, oříšky nebo například i naše luštěninové Křupnisi či trojhránky můžete použít jako zdravější variantu pro mlsání. Ovšem i v tomto případě dávejte pozor na zkonzumované množství. Naplánujte si také aktivity, například pravidelné procházky – díky tomu budete mít větší výdej energie a pohybová činnost vás nebude nutit stále něco jíst. Čekají-li vás návštěvy, připravte pro ně pohoštění, kde budou i zdravé variace (například jogurtový dip se zeleninovými hranolky). V případě, že budete hostem vy, opět si dovolte pouze určité množství jídla, pijte hodně vody, která vás „zasytí“.  Nenechte se strhnout řečmi ostatních a jejich dotazy, proč nejíte.

Nezapomínejte na pohyb

Jak je zmíněno v odstavci výše, pohybová aktivita je velmi důležitá během celého roku a o to více i v období svátků, kdy často vybočujeme z běžných stravovacích návyků. Nejste-li zrovna nadšenci zimních sportů, zařaďte do každodenního rozvrhu alespoň procházku. Nejen, že prospějete svému tělu, zvýšíte energetický výdej, ale můžete tak strávit příjemné chvíle se svými blízkými na čerstvém vzduchu.

Zelenina | ketodieta It’s my life!

Nevynechávejte zeleninu

Zelenina by měla být běžnou součástí jídelníčku, a proto ji nevynechávejte ani o svátcích. Jelikož obsahuje mnoho zdraví prospěšné vlákniny, která má navíc vynikající sytící efekt, její konzumací tak posléze nepřijmete tolik ostatního jídla. Zařaďte tedy různé druhy zeleniny ke každému chodu, snížíte tak příjem kalorií, a navíc odlehčíte hůře stravitelné pokrmy.

 

K Vánocům dobré jídlo patří a není podmínkou se ho vzdávat, pokud si chceme držet stabilní hmotnost. Stále bychom však měli mít na paměti, že se nejedná o svátky přejídání a cílem není sníst toho co nejvíce. Budete-li dodržovat jednoduchá pravidla, předejdete snadno příbytku na váze i zažívacím potížím spojenými právě z přejídání a kombinování různých druhů jídel.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.