• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Jak zvládnout dovolenou s all inclusive?

Letní dovolená

Jak nepřibrat na dovolené?

Sluníčko, léto, prázdniny, dovolená, relax…Doba, na kterou se všichni těšíme, je opět v plném proudu. Řada z nás se až do poslední chvíle před odjezdem na zaslouženou dovolenou, snaží dostat do co nejlepší formy a mnohdy se trápí nesmyslným hladověním.

Jenže právě dovolené jsou častým zabijákem našeho dosavadního úsilí. Pokud cestujeme s tím, že si jídlo budeme obstarávat sami, jedná se o ideální situaci. Jelikož si nabalíme a nakoupíme to, co chceme, tudíž máme vše pod kontrolou.

Většinou však ale využíváme v rámci pobytu all inclusive s tím, že když už dovolená, tak se vším všudy. Zde pak ale nastává problém. Strava je převážně formou bufetu, tudíž si můžeme vzít co chceme, a hlavně kolik chceme. Výběr jako takový je velice rozmanitý a není tedy těžké vybrat jídlo, které naší dietě, nebo celkově našemu zdravému životnímu stylu neuškodí. Ovšem to dokáží jen ti s velmi silnou vůlí. Spousta z nás se necháváme strhnout, hladově si nakládáme na talíř od všeho něco a s opatrnosti jej pak odnášíme ke stolu, aby nám jídlo nepopadalo na zem. Tento proces opakujeme klidně i několikrát za sebou.

„Když už jsme to zaplatili, tak se pořádně najíme, ať na tom neproděláme!“ Tato věta, pro nás Čechy velmi typická, zazní skoro pokaždé. Na konci dovolené odjíždíme o několik kilogramů těžší, přejedení, unavení, o zažívacích potížích jako je zácpa ani nemluvě. Ale můžeme být spokojení – na all inclusive prodělali oni, my jsme každý den jedli za tři osoby. Po příjezdu domů zjistíte, že tvrdě shozené kilogramy jsou zase zpátky i s úroky, a tak se opět vydáte na nekonečnou cestu s dietami.

Je nám jasné, že na dovolené si každý dáme něco dobrého a zvolníme, ale neměli bychom se přejídat od rána do večera. Na prvním místě by mělo být vždy zdraví, proto na to nikdy nezapomínejte. Pojďme si tedy ukázat pár triků, jak se nenechat strhnout kvanty jídla.

 

Určete si pravidla ještě před odjezdem

Je dobré zamyslet se nad tím, jak se budete na dovolené stravovat. Doma si sepište pravidla, kterými se budete řídit a klidně si je přibalte s sebou.

 

Dodržujte pravidelnost

Jídlo s all inclusive míváme k dispozici během celého dne, a tak často chodíme a vezmeme si kousek toho, za chvíli zase něco jiného a ve výsledku jíme nepřetržitě celý den a ani nám nepřijde, kolik jsme toho zvládli sníst. Snažte se dodržovat pravidelnost s časovým odstupem 3-4 hodiny, budete tak mít i větší kontrolu nad tím, co jste snědli a určitě toho nebude tolik, jako když stále něco uždibujete.

 

Přemýšlejte nad výběrem

Když si jdete nabrat jídlo, nespěchejte, v klidu si vše prohlédněte a pak si vyberte. Je jasné, že budete chtít ochutnat všechny místní speciality, avšak není podmínkou, že je musíte zvládnout během jednoho dne. Každý den si vyberte něco jiného, alespoň budete mít jídelníček pestřejší a určitě si i místní specialitu více vychutnáte.

 

Přemýšlejte nad skladbou

Nejen výběr, ale i skladba jídelníčku je důležitá. Na snídani se nebojte dát si vydatnější jídlo, které vás správně nastartuje, dodá vám energii a vy nebudete mít tendenci za hodinku jít a znovu jíst. Nemusíte se vyhýbat pečivu, ovesným vločkám, semínkům ani ovoci, naopak. Pokud vstáváte později, dopolední svačinu klidně vynechejte a dejte si až oběd. Vybírejte spíše lehčí jídla, žádné smažené a příliš tučné, ze kterých vám bude akorát těžko. U různých salátů si dejte pozor na zálivky, některé nám jinak z „dietního“ jídla udělají kalorickou bombu. Na večeři doporučujeme tepelně upravenou zeleninu s rybou, či libovým masem. Nemusíte se zříkávat ani místních pochutin či zmrzliny, avšak každý den si vyberte jen jeden kousek, kterým „zhřešíte“.

 

Dodržujte pitný režim

Nezapomínejte na dostatek tekutin. Čistá voda je samozřejmě nejideálnější variantou, slazené nápoje či džusy nás moc neosvěží, a navíc jejich energetická hodnota není zrovna zanedbatelná. Do pitného režimu také nezapočítáváme alkohol. Různé koktejly a míchané drinky jsou mnohdy tím největším kamenem úrazu, a proto s jejich konzumací buďte opatrní.

 

Pohyb

Je rozdíl, pokud celý den proležíte u pláže, nebo jedete spíše na aktivní dovolenou. Pokud se jedná o první variantu, zde musíte otázku stravování řešit více a více se omezovat. Jezdíte-li po výletech, můžete si dovolit více „hřešit“, jelikož máte vyšší výdej energie. Vyrazíte-li na celodenní vyjížďku, nezapomeňte si s sebou přibalit láhev s vodou a nějakou svačinku, abyste během dne nehladověli a večer po návratu pak nesnědli vše, co vám přijde pod ruku. Na dovolené u moře se můžete během dne projít po pláží, zaplavat si nebo využít možnosti vodního aerobiku.

A na závěr…Dovolená a stravování all inclusive nemusí automaticky znamenat pokažení vašeho celoročního úsilí. Stačí na to jít chytře a řídit se jednoduchými radami naších certifikovaných výživových poradců, kteří jsou vám k dispozici po celé republice.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.