• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Jak se změnit a vydržet

Mnozí z nás si dávají opakovaná předsevzetí. Ruku na srdce: Jak často si pro sebe říkáme věty typu „Dnes se ještě pořádně najím a od zítřka už začnu držet dietu“ nebo „tohle je moje poslední čokoláda“? Čím to jen může být, že si tato radikální prohlášení málokdy naplníme? Je třeba si uvědomit, že naše životní návyky, ať už ty dobré nebo špatné, máme hluboko zaryté do kůže, a tudíž je nelze změnit přes noc. Co je tedy hlavním předpokladem dlouhodobého úspěchu?

Určit si reálný cíl

Pokud si určíme cíl na základě toho, že chceme vypadat jako médii předhazovaný ideál krásy v podobě hubených modelek, naděje na splnění tohoto cíle nebude příliš velká. Měli bychom si určit takový váhový cíl, který je reálný, snadno dosažitelný a zdravý. Vhodná průměrná hmotnost je u každého člověka jiná. Přesně nám tuto hodnotu dokáže změřit bioimpedanční váha InBody, která je k dispozici na pobočkách It‘s my life!

Nebrat to jako chvilkovou záležitost

Při rozhodnutí zhubnout nesmíme brát dietu jako prostředek k tomu, abychom zredukovali svá kila a následně se vrátili do starých kolejí. Je třeba si uvědomit, že zdravý životní styl zahrnuje praktiky, které se naučíme a následně budeme brát jako součást nového života. Pokud tedy chceme změnit svůj životní styl, jíst zdravěji, více se hýbat a lépe se starat o své tělo, je třeba tuto změnu vnímat jako celoživotní proces, který nikdy nekončí. Není třeba se ničeho bát. Jak bude čas plynout, přijde nám tato změna automatická a přirozená.

Najít v sobě motivaci

Jedním z nejdůležitějších faktorů k úspěchu je uvědomění si vlastní motivace. Proč chceme zhubnout? Co nás k tomu vede? Pro co to všechno podstupujeme? Motivace by měla vycházet z nás samých, nikoliv kvůli někomu. Pokud se pro redukci hmotnosti rozhodneme z důvodu nátlaku partnera či hrozby lékařů, začneme hubnutí vnímat jako nátlak, což může způsobovat odpor ke změně životního stylu. Pokud ale motivace bude vycházet z nás a přejdeme ze slova „musím“ na slovo „chci“ nebo „toužím“, dodá nám to šanci vydržet a uspět.

Změny zařazovat postupně

Jestliže začneme ze dne na den do detailů překopávat celý svůj život a měnit dosavadní životní návyky, dlouho to nevydržíme. Začněme třeba dodržováním správného pitného režimu, poté se naučme snídat, následně dodržovat pravidelnost v jídle, a nakonec se zaměřme na pohybovou aktivitu. Pokud změny budou postupné, snáze se tomu přizpůsobíme.

Umět si odpustit

Nikdo není dokonalý. I na nás může přijít slabá chvíle, kdy se nám nic nebude dařit a budeme mít tendence sklouznout do původních stravovacích návyků. V tu chvíli sáhneme po čokoládě a následně začneme podléhat myšlenkám typu: „nemá to cenu“. Důležité je si dietní porušení nevyčítat, odpustit si a jít dál.

Obklopit se správnými lidmi

Pro udržení motivace je třeba, aby nám na cestě za změnou bylo příjemně. Pokud je cesta k velkému cíli daleká, negativní emoce nás často dostihnou. Měli bychom se obklopovat pozitivními lidmi, kteří nás budou podporovat a v těžkých chvílích nám poskytnou pomoc.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.