• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Jak se po padesátce vrátit do formy?

Ještě před dvaceti lety byste se řídili radou: „Stačí méně a lépe jíst a více se hýbat“. Roky však plynou a tělo už nepracuje tak, jako dřív. S přibývajícími léty se zpomaluje metabolismus a zhubnout dá mnohem více práce. Nic však není ztraceno. Zapomeňte ale na výmluvy typu: „Nemám čas“ nebo „Mám to v genech“.

To, co dříve fungovalo, najednou nefunguje. Přestože se stravujete stejně jako dřív, kila stoupají a nevejdete se do oblečení. Jak je to vůbec možné? Vlivem stárnutí dochází v průběhu let ke zpomalení bazálního metabolismu. U mužů k tomu dochází již po čtyřicátém roku života, u žen se to začne projevovat po padesátce vlivem menopauzy. V tomto věku také začíná více ubývat svalová hmota a tělo začíná ochabovat. Ve stravě by v tomto období měly proběhnout značné změny.

Jak se po padesátce vrátit do formy?

Snižte počet kalorií

Tak, jak jste se stravovali dosud a tím si udrželi svoji váhu, už nestačí. Vlivem zpomalení metabolismu a ztráty svalové hmoty je třeba množství kalorií upravit. Nikdy byste však neměli snížit množství kalorií pod hodnotu svého bazálního metabolismu!

Dopřejte si kvalitní bílkoviny

Příjem bílkovin má značný vliv na tvorbu svalové hmoty. Čím kvalitnější bílkoviny přijímáte, tím lépe si vaše tělo svalovou hmotu udrží. Každý den byste měli konzumovat dostatek kvalitního masa, vajec, zakysaných mléčných výrobků a 2x týdně rybu. Na svačiny je vhodné zařadit proteinový keto nápoj, který obsahuje snížené množství cukru.

Jak se po padesátce vrátit do formy?

Nezapomínejte na vlákninu

Vláknina je pro tělo velmi důležitá. Nejen, že napomáhá trávení a snadnějšímu vstřebávání živin, ale také funguje jako prevence proti zácpě a rakovině tlustého střeva. Denně bychom měli přijmout 25 – 35g vlákniny. Toho docílíme konzumací 500g zeleniny nebo ovoce, dále se nachází v celozrnných výrobcích, vločkách nebo luštěninách.

Vlaknina

Pozor na pitný režim

Dodržování pitného režim při hubnutí hraje značnou roli. Voda je důležitá pro správné trávení a vstřebávání živin. Všechny potřebné živiny, které sníme, voda rozpouští a přenáší po celém těle. Denně byste měli vypít 300 – 350ml čisté vody na každých 10kg vaší hmotnosti. Při nedodržování pitného režimu metabolické procesy v těle správně nefungují, a to může mít negativní dopad na hubnutí.

Zařaďte vhodný pohyb

Pokud jste celý život zvyklí sportovat a pohyb vás nijak neomezuje, můžete pokračovat i v náročnějších aktivitách. Jestliže však s pohybem začínáte, je třeba zohlednit určité parametry a zaměřit se na takové druhy sportu, které vám neublíží. Mezi naprosto nevhodné patří aktivity spojené s tvrdými nárazy, dopady nebo pády. Naopak vhodnou volbou je plavání, nordic walking, cyklistika, ale také cvičení zaměřující se na udržení kloubní pohyblivosti a rovnováhy – jóga nebo pilates. Důležité je se nepřepínat a každé cvičení ukončit protažením celého těla.

Proteinová jídla, dietní plány na míru a také spousta doplňků

Dietní plány

Proteinová jídla

Nápoje

Doplňky stravy

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.