• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Hubnutí po porodu – kdy a jak začít

Vrátily jste se z porodnice s miminkem v náruči a jakmile se všechno doma ustálilo a vy jste se vzpamatovala z porodu, tak už přemýšlíte, jak shodit přebytečná kila, která jste nabrala v těhotenství? Raději s tím pár týdnů počkejte. V šestinedělí by si měla maminka hlavně odpočnout, načerpat energii a zahojit se. Jakmile bude tělo uzdravené a zotavené, tak je možné začít s lehkým posilováním a kardio tréninkem.

Hubnutí a kojení

Hubnutí po porodu – kdy a jak začítBěhem kojení se nedoporučuje velký váhový úbytek. Optimálně jsou to dvě kila za měsíc. Je důležité si uvědomit, že kojení je pro tělo velmi energeticky náročný proces. Za den tělo spotřebuje na kojení 2200-3000 kJ, což je opravdu hodně, takže je nutné s tím počítat. Také si dejte pozor na kojení po cvičení. Při náročnější fyzické aktivitě se v těle tvoří kyselina mléčná a ta se po cvičení dostává i do mateřského mléka, takže je možné, že vaše miminko bude mléko odmítat, protože mu to nebude chutnat. Doporučuje se kojit před zátěží a 1,5 h po zátěži. Vyšší fyzická aktivita se doporučuje až po třetím měsíci kojení.

V době kdy maminka kojí by se měla zaměřit na pestrou, vyváženou stravu, která je racionální. S tím vám pomůžou naše poradci a jídelníček na míru. Nesmí se držet žádné přísné redukční diety ani jiné dietní programy. Stravou dokážete ovlivnit množství vitamínů rozpustných ve vodě v mateřském mléce a stopové prvky selen a jód. Maminka by se měla soustředit po porodu na příjem kyseliny listové, vitamínu D, zinku, železa, vápníku a mědi. Tyhle prvky chrání maminku a doplňují zásoby po prodělaném těhotenství. Důležitý je příjem kvalitních tuků (ryby, rostlinné oleje, avokádo, ořechy…), které mají vliv na správný vývoj mozku dítěte. Celkově jsou tuky velmi důležité pro dítě do dvou let života, kdy se vyvíjí mozek velmi rychle.

Cvičení po porodu

Cvičení by se mělo zařazovat opravdu až v tu chvíli, kdy je tělo zotavené. Doporučuje se začít chůzí, pro maminku je to nejjednodušší. Vezme kočárek, jde na procházku a miminko spinká. Poté je dobré se samozřejmě zaměřit i na posilování, a to hlavně břišního svalstva. Ze začátku se zaměřte spíše na přímý a šikmý sval břišní, aby se pěkně stáhla diastáze (mezera mezi přímými břišními svaly) po porodu. Samozřejmě byste neměli zapomínat za zádové svaly a svaly pánevního dna. Tyhle svaly je nutné také posílit. Ideálním druhem cvičení je kalanetika, jóga, svižnější chůze a lehké posilování. Také je důležité počítat s tím, že při kojení jsou prsa citlivá, takže tomu musíte přizpůsobit vaši aktivitu.

Je důležité si uvědomit, že všechna ta kila jste také nenabrala za týden, ale trvalo to celých devět měsíců, proto buďte trpělivá a nic nechtějte hned a všechno dělejte pomalu, ale jistě.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.