• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Hubnutí může být zábava

Uvažujete o tom, že se pustíte do hubnutí, ale zároveň se bojíte, že to znamená konec vašich dosavadních návyků a striktní omezení ve volbě potravin? Berte hubnutí jako zábavu. Veškerý úspěch hubnutí totiž spočívá ve vašem přístupu.

Nejprve je důležité si uvědomit, proč vůbec chcete hubnout? Co vás k tomu vede? Jakou máte motivaci? Ať už si na tyto otázky odpovíte jakkoliv, odpověď musí vycházet z vás a ne proto, že to chce někdo jiný. Vy sami rozhodujete o tom, jakou cestou půjdete a jak si hubnutí zpříjemníte.

Nehubněte sami

Hubneme společně

Nebojte se, že na to budete sami. Klidně se někomu svěřte, podpora přátel pro vás bude důležitá. Pokud znáte někoho, kdo by se do hubnutí pustil s vámi, můžete hubnout ve dvou a vzájemně se podporovat a sdílet své úspěchy, které vás namotivují a nakopnou dál. Zároveň je potřeba změnit přístup sám k sobě. Mít se rád a myslet na sebe. Hubnutí není jen o jídle. Základ úspěchu je ve vaší hlavě. Naučte se zpříjemnit si každý den. Dopřejte si hezkou hudbu, odpočinek, relaxaci, zajděte si třeba na masáž nebo na procházku. Hlavně myslete pozitivně. Stres hubnutí neprospívá.

 

Dávejte si cíle

Dávejte si postupné cíle. Každý z nás je zvyklý na určitý denní režim. Pokud ho obrátíte o 180 stupňů, nevydržíte to. Začněte třeba tím, že se naučíte jíst pravidelně a neuzobávat mezi jednotlivými jídly.  Následně se můžete zaměřit na dodržování pitného režimu. Později třeba zařadíte i vhodnou pohybovou aktivitu. Doporučuji psát si poznámky, co se vám v daný den povedlo splnit, uvidíte, že z toho budete mít radost. Nezapomeňte se za každý úspěch odměnit. Kupte si třeba něco hezkého na sebe, vyrazte si s přáteli na výlet nebo si pořiďte novou cvičební pomůcku.

Hubnutí samozřejmě není jen o jídle, ale mějte na paměti, že jídlo je základ právě pro to, že 70 procent veškerého úspěchu hubnutí tvoří správný jídelníček. Neznamená to ale, že musíte být vždy naprosto striktní. Rozhodně se do hubnutí nepouštějte s myšlenkou, že dnes naposledy si dáte dortík a pak už nikdy. Nic si nezakazujte. Jen myslete na to, proč to děláte a vždy si uvědomte svoji motivaci, se kterou jste se do hubnutí pustili. I zdravé jídlo může dobře chutnat.

Během hubnutí jistě poznáte nová jídla. Dbejte na to, aby jídlo na talíři vypadalo lákavě. Vychutnejte si ho v klidu a bez rušivých elementů, jako je například televize. Vaše hlava si tak daný pokrm více uvědomí a zamezíte tak případnému pozdějšímu uzobávání. Pokud budete mít chuť mlsat, snažte se nezdravé potraviny nahradit zdravějšími. Solené oříšky vyměňte za nesolené (mandle, kešu,…), místo čokoládových bonbonů sáhněte po hořké čokoládě s alespoň 70% kakaa, nezdravé dresinky nahraďte domácími dipy, ve kterých si můžete například namáčet zeleninu.

Společně s dodržováním jídelníčku můžete například hubnout i pohybem při úklidu v domácnosti. Pusťte si k tomu rytmickou hudbu a hned budete mít veselejší den.

Pokud v daný den nesplníte všechny cíle, které jste si naplánovali, rozhodně si to nevyčítejte. Ať už pojmete hubnutí jakkoliv, stres vám neprospívá.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.