• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Jak vypadá druhá fáze diety It’s My Life?

Pustili jste se do proteinové diety It’s my life a přemýšlíte, na co se vlastně připravit, jak je to se sportem, nebo které potraviny můžete zařadit do jídelníčku? Prozradíme vám, co vás v druhé fázi ketodiety čeká a na co se můžete těšit. Tak pojďme na to!

Úspěšný start je za vámi

Jak vypadá druhá fáze diety It's My Life?Druhá fáze diety It’s my life je velmi podobná první fázi. V těle jste nastartovali efektivní proces hubnutí, ve kterém budete dále pokračovat. To vám půjde stále hezky a poměrně rychle. Také v této fázi tedy konzumujete 5 sáčků denně. Jídelníček se vám přece jen ale trochu změní, přidáte k němu totiž vybranou zeleninu. Je opravdu důležité, abyste během celé diety jedli pravidelně po třech až čtyřech hodinách, aby tělo nestrádalo a dostalo všechny potřebné živiny.

Délka druhé fáze ketodiety opět závisí na tom, kolik kilogramů chcete zhubnout. Podle toho si zvolíte dietní plán, který bude vašim potřebám vyhovovat.

Stejně jako v první fázi, také v druhé fázi můžete využít předpřipravených boxů, které jsou cenově zvýhodněné, nebo si balíček poskládat podle vlastní chuti. Skvělým řešením jsou také naše speciální ochutnávkové sety, ve kterých vyzkoušíte různé příchutě a varianty našich proteinových koktejlů, kaší, tyčinek, polévek, palačinek i hlavních jídel.

Pochutnejte si na zelenině

Ke každému jídlu (nebo i mezi nimi) si už ale můžete přidat 150 až 200 gramů bílé či zelené zeleniny. Smlsnout si tak můžete například na salátové okurce, bílé a zelené paprice, bílé ředkvi, kedlubně, řapíkatém celeru, listovém salátu, jarní cibulce či pórku. Zeleninu můžete také bez obav zakápnout lžičkou olivového oleje.

Jednotlivé sáčky, jako jsou třeba proteinové polévky, omelety či hlavní jídla, si můžete navíc dochutit různými bylinkami. Oblíbené jsou například pažitka, petrželka nebo jarní cibulka. Použít můžete také pepř, čili nebo stroužek česneku. Vyhněte se naopak soli.

Polévku či hlavní jídlo můžete doplnit o nízkokalorické konjakové špagety, rýži či tagliatelle, které obsahují vysoký podíl rozpustné vlákniny a pozitivně působí na optimalizaci hladiny cholesterolu v krvi. Kaši nebo palačinky si zase můžete ochutit neslazenými ořechovými krémy s arašídy, lískovými oříšky, kešu, pistáciemi či mandlemi a kokosem.

Voda, drinky i káva. Co můžete pít?

Jak vypadá druhá fáze diety It's My Life?

Během ketodiety má tělo tendenci se odvodňovat. Snažte se proto v průběhu celého dne vypít přibližně 2,5–3 litry tekutin. Nejlepší je pít čistou vodu, kterou můžete ochutit lístky meduňky a máty, ale také salátovou okurkou či citronem. Citron nakrájejte na kolečka nebo plátky, rozhodně ho ale nevymačkávejte. Větší příjem tohoto vitamínu by totiž mohl narušit ketózu – tedy stav, který se v těle navodil už v první fázi diety.

Kromě čisté vody či slabého výluhu čaje bez cukru a medu můžete vyzkoušet také Bolero drinky, které máme v nabídce v mnoha různých příchutích – od exotického či dračího ovoce přes borůvku a lesní ovoce až po vodní meloun, ananas či guavu. A protože jsou bez cukru, jsou vhodným zpestřením také během redukční diety. Novinkou v naší nabídce je FIT TEA s příchutí limetky.

Vzdávat se nemusíte ani kávy. Dopřát si můžete až tři šálky denně, vynechte ale mléko a cukr. Pokud si však nápoj osladit přece jen potřebujete, sáhněte po stévii či nízkokalorickém sladidlu – erythritolu. Vyzkoušet můžete například mletou či zrnkovou FITNESS COFFEE, která obsahuje 16 druhů bylin a koření, je proto bohatá na antioxidanty.

Rozhodně se však vyhněte alkoholu a light nápojům, které jsou kvůli umělým sladidlům paradoxně několikanásobně sladší než jiné tekutiny.

Se sportem ještě počkejte

V prvních dvou fázích doporučujeme sportovní aktivity vynechat. Tělu sice nic nechybí, ale stále přijímá menší počet kalorií, než bylo zvyklé. Právě to by mohlo způsobit, že by se vám během náročnějších činností udělalo slabo. Tělo by rovněž začalo hubnout ze svalů, nikoliv z tuků – a to je špatně. Se sportem proto počkejte alespoň do třetí fáze diety, kdy budete mít větší příjem bílkovin a kalorií.

V případě, že máte fyzicky náročnější práci, je vhodnější první dvě fáze ketodiety vynechat a s hubnutím začít právě až od třetí fáze. V takovém případě sice půjde hubnutí o něco pomaleji, výsledků ale dosáhnete.

Zdraví na prvním místě

Jak vypadá druhá fáze diety It's My Life?

V průběhu ketodiety můžete své zdraví podpořit také vybranými doplňky stravy. Oblíbený je například vegan omega 3, 6 a 9, ostropestřec mariánský, který pomáhá při detoxikaci jater a celého organismu, magnesium, které pozitivně ovlivňuje činnost nervů a svalů, či 100% bioaktivní mořský kolagen, který podporuje bezbolestný pohyb, přirozenou krásu i celkové zdraví.

Chcete pomoci s výběrem dietního plánu, produktů bez sóji, lepku či laktózy, nebo se třeba změřit na přístroji InBody? Ozvěte se naší výživové poradkyni Tereze, nebo za námi zajděte do některé z našich poraden, které najdete po celém Česku.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.