• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Probuďte po zimě své tělo. Dopřejte si jarní „detox“

Jaro je téměř tady. A to znamená jediné, je ideální čas na důkladnou očistu těla. Pokud váháte nad tím, zda se do detoxu pustit, jděte rozhodně do toho! Je to pro naše tělo prospěšné. Musíte ale dodržovat určitá pravidla, dodat tělu potřebné živiny a hodně pít.

Pusťte se do očisty s It’s my life

Většina klientů drží ketodietu především z toho důvodu, že chtějí zhubnout. S It’s my life se ale bez obav můžete pustit také do detoxikace organismu. Budete tak mít jistotu, že tělo během očisty získá všechny potřebné živiny.

V takovém případě si zvolte balíček z 1. fáze diety. A jakmile s očistou skončíte, postupně se zase vrátíte k běžné stravě a zdravému životnímu stylu. V případě, že se ale chcete pustit do diety, přejdete na 2. fázi dietního programu.

Pročistěte tělo zevnitř. Jak na to?

Probuďte po zimě své tělo. Dopřejte si jarní „detox“Pokud chcete tělo pouze detoxikovat a dietu nedržíte, snažte se do svého jídelníčku zařadit lehká jídla a dostatek ovoce a zeleniny. Během jarní očisty můžete vyzkoušet také raw stravu, která neprošla tepelným zpracováním nad 45 °C.

Jednou z nejúčinnějších detoxikačních superpotravin je chlorella. V boji proti toxinům zase skvěle funguje spirulina a pozitivní účinky na zdraví má také hlíva ústřičná.

Do jídelníčku však můžete zařadit také mnoho dalších potravin, a to například:

  • listové saláty a zelenou zeleninu,
  • luštěniny, naklíčené obiloviny a mladé výhonky rostlin,
  • ořechy a semínka,
  • kysané mléčné výrobky,
  • olivový olej,
  • ryby,
  • chřest, zázvor a koriandr,
  • červenou řepu, petržel, nebo kurkumu.

Měli byste také dbát na pravidelný a dostatečný pitný režim. Vyzkoušet můžete například proteinový koktejl, nebo si připravit čaj z kopřiv či smoothie z ovoce a zeleniny, a to například z citrusů či ananasu. Právě ten je totiž vhodný pro regeneraci jater. Pamatujte na to, že nejlepší je vypít šťávu čerstvou. Tělo tak dostane větší podíl prospěšných látek. Pití proto příliš neodkládejte.

Co vynechat?

Alespoň na nějaký čas byste se měli vyhnout cukrům. A pokud už sladit potřebujete, zkuste je nahradit vhodnými přírodními sladidly. Omezte také sůl.

Stejně tak vyřaďte z jídelníčku maso, uzeniny, mouku a bílé pečivo, sladkosti, mastné pokrmy, smažená jídla a polotovary, ale také alkohol či kávu.

Dva týdny nebo měsíc?

Probuďte po zimě své tělo. Dopřejte si jarní „detox“Každé tělo je individuální. Je proto těžké říci, jak dlouhý detox bude vašemu tělu vyhovovat. Na délku celého procesu má totiž vliv mnoho faktorů. Obecně lze říci, že už po deseti až čtrnácti dnech pocítíte změny. Přihlédnout byste měli také k vašemu režimu a běžnému jídelníčku. Celý proces ovlivní také to, zda detox držíte poprvé, nebo tělo pročišťujete několikrát ročně. Není proto pravidlem, že byste očistu museli držet celý měsíc.

A co dál?

Po skončení očisty se snažte postupně zařadit do jídelníčku běžné a zdravé potraviny. Díky tomu se střeva a střevní mikroflóra udrží v perfektním stavu i nadále. Rozhodně se vyvarujte špatnému stravovacímu režimu, vynechte nezdravá jídla, alkohol a velké množství kávy. Myslete také na pravidelnost stravování.

Po jarní očistě získáte více energie, zlepší se vám spánek a trávení, budete mít lepší pleť a samozřejmě také dobrý pocit, že jste pro své zdraví něco udělali. Naopak v případě, kdy byste se během detoxikace necítili dobře, doporučujeme s očistou přestat. Každé tělo je jiné, a proto může reagovat odlišně. Proto se vždy řiďte tím, co vám bude nejvíce vyhovovat.

Chcete se pustit do diety s It’s my life, nebo se třeba změřit na přístroji InBody? Ozvěte se naší výživové poradkyni Tereze, nebo se zastavte na některou z našich poraden.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.