• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Domácí versus exotické ovoce

Ovoce do zdravého jídelníčku bezesporu patří. Kvůli vyššímu množství sacharidů se mu však spousta lidí vyhýbá, a to je velká škoda. Obsahuje důležitou vlákninu potřebnou pro správné fungování trávení, ale také řadu vitamínů a minerálních látek. Po jakém ovoci ale sáhnout, abychom proces ketózy nenarušili? A měli bychom volit spíše domácí nebo exotické druhy?

Přestože nás exotické ovoce láká svými barvami a osvěžující chutí, málokdo ví, že z výživového hlediska nám nepřináší o nic vyšší benefity než ovoce tuzemské. Jelikož je exotické ovoce dováženo z velkých dálek, musí se sklízet nezralé, aby transport vydrželo. Často také bývá ošetřeno chemickými přípravky, aby ho nenapadli škůdci a aby snáze během dlouhé cesty dozrálo. Pro zdravého člověka nepředstavují chemicky ošetřené plody žádné riziko a můžou být vítaným doplňkem stravy. Základ jídelníčku by však měly tvořit plodiny z takového prostředí, ve kterém se pohybujeme – tedy tuzemské.

Domácí versus exotické ovoce

Ovoce, a to jak domácí, tak exotické, se může stát i zdravou součástí keto jídelníčku. Je však třeba vybírat takové druhy, které obsahují minimum sacharidů a konzumovat je s mírou. O jaké ovoce se jedná?

Avokádo

Domácí versus exotické ovoceAvokádo je díky svým bohatým nutričním hodnotám považováno za superpotravinu. Je doslova nabušené vitamíny A, D, E a K. Najdeme v něm ale také železo, draslík, fosfor a hořčík. Do keto diety se hodí hlavně díky vyššímu obsahu kvalitního tuku, který je prospěšný našemu srdci, ale také velmi nízkému množství sacharidů. Perfektně se hodí do salátů, pomazánek, dipů, ale může být i součást dezertů.

 

 

Vodní meloun

Přestože se meloun řadí mezi zeleninu, většina lidí o něm mluví jako o ovoci. Málokdo by řekl, že tato osvěžující letní dobrota se hodí do keto diety. U melounu je však třeba si hlídat množství, jelikož můžeme mít tendenci ho sníst mnohem více, než nám keto dovolí. 100 gramů melounu obsahuje pouhých 6 gramů sacharidů. Pokud se tedy v létě chceme osvěžit zdravým dezertem, vodní meloun je ta správná volba

Citrón

U citrónu nikdo nepředpokládá, že bychom ho jedli po kilech, tudíž si ho v rozumné míře na ochucení nápojů můžeme s klidným svědomím dopřát. 1 větší citron obsahuje 6 gramů sacharidů. Pár kapek na ochucení vody nám tedy hubnutí nenaruší.

Jahody

Domácí versus exotické ovocePřestože se nám jahody můžou zdát sladké, obsahují pouhých 6 gramů sacharidů na 100 gramů celkového množství. Jahody patří mezi antioxidanty. Jsou především bohatým zdrojem vitamínu C. Obsahují ho dokonce ještě více než citrusové plody. V jahodách nalezneme ale také vitamín K a v menším množství i vitamín A a E. Významnou roli zde hraje i obsažená kyselina listová. Z minerálních látek stojí za zmínku draslík, mangan, ale také v menším množství je zde zastoupen hořčík. Čas od času si tedy i během keto diety můžeme na jahodách pochutnat. Pozor však na množství!

Borůvky

Domácí versus exotické ovoceBorůvky obsahují 8 gramů sacharidů na 100 gramů jejich celkového množství. Pokud si v sezóně dopřejeme pár kuliček pro zpestření jídelníčku, určitě tím nic nezkazíme. Borůvky jsou doslova vitamínovou bombou a dají se považovat za elixír mládí. Obsahují velké množství vitamínu C, díky kterému dochází k posílení naší imunity. Zastoupen je zde ale také vitamín A, B, K a dále kyselina listová, železo, hořčík, draslík a spoustu dalších cenných látek.

 

Karambola

Ačkoliv toto ovoce ve tvaru hvězdy není tak běžné, je velmi oblíbenou volbou pro ty, kteří drží keto dietu. Na 100 gramů celkového množství obsahuje karambola pouhých 8 gramů sacharidů. Také je plná vitamínu C, dále obsahuje vápník, železo a fosfor.

Ačkoliv bývá při keto dietě ovoce považováno za zakázané, lze některé druhy s nízkým obsahem sacharidů do jídelníčku zařadit. Je však třeba ho konzumovat s mírou a přihlédnout i k ostatním potravinám tvořící vyváženou keto dietu.

 

Proteinová jídla, dietní plány na míru a také spousta doplňků

Dietní plány

Proteinová jídla

Nápoje

Doplňky stravy

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.