• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Den energetických nápojů

Energetické nápoje se stávají čím dál více oblíbené zejména u mladých lidí. Výrobci vyzdvihují jejich pozitivní účinky a lákají své spotřebitele atraktivitou barevného obalu. Bohužel síla reklamy nás ovlivňuje natolik, že někteří považují energy drinky za běžný denní nápoj. Pravidelná konzumace těchto nápojů je ale zcela nevhodná, může vážně poškodit zdraví nebo dokonce způsobit smrt.

Energy drinky konzumujeme nejen pro jejich nabuzující účinky, ale také proto, že nám prostě jen chutnají. Jestliže si zdravý dospělý člověk dopřeje jednou za dlouhý čas takovýto nápoj, nic strašného se nestane. U dětí je však konzumace naprosto nevhodná. Hlavní povzbudivou složku totiž netvoří cukr, ale kofein a taurin.

Kofein způsobuje zvýšenou stimulaci nervového systému. V jednom energy drinku se nachází takové množství kofeinu, jako bychom vypili 2 šálky kávy. Dospělému člověku to nic neudělá, ale u dětí může docházet k poruchám spánku, soustředěnosti a při pravidelném užívání k rozvoji úzkosti a deprese.

Den energetických nápojů

Obsažený taurin, který nám pomáhá zlepšit výkon, ještě navíc zvyšuje účinky kofeinu, čímž dochází k vzestupu hladiny krevního cukru a srdeční frekvence.

Energy nápoje také napomáhají k obezitě. Pokud nesaháme zrovna po „sugar free“ verzi, obsahuje jedna plechovka kolem 14 kostek cukru. Ani „sugar free“ verze ale nejsou žádná výhra. Místo cukru bývají v nápojích obsažená umělá sladidla. Do zdravého jídelníčku energy nápoje zkrátka nepatří. Z pohledu surovin se jedná o chemický koktejl plný přídatných látek, cukru, barviv a konzervantů.

Den energetických nápojů

Přestože každý extrémní sport bývá sponzorován některou značkou energy drinku, je konzumace i pro sportovce velmi nebezpečná. Kofein a taurin představuje velkou zátěž pro srdečně-cévní systém a v kombinaci se zvýšenou dehydratací můžou nápoje značně poškodit zdraví.

Ještě větší hrozbu představuje natolik oblíbená kombinace energy drinku s alkoholem. Látky obsažené v energy drincích zastírají alkohol. Tedy člověk, který tento nápoj konzumuje, necítí opilost a vypije tak mnohem více alkoholu. Mnohem snáze tedy dochází k otravě alkoholem. Pokud navíc takovouto kombinaci konzumuje člověk s vysokým krevním tlakem nebo srdečně-cévním onemocněním, může dojít za poměrně krátkou dobu k výraznému zvýšení tepové frekvence. Toto výrazné zvýšení může způsobit závažnou poruchu srdeční činnosti a následně dojít k srdečně cévní příhodě.

V krizové situaci zdravému člověku jistě neuškodí si jeden nápoj dopřát. Rozhodně by se ale neměl míchat s alkoholem. Zcela odpustit by si je měly děti, kardiaci, těhotné a kojící ženy a také příznivci zdravého životního stylu. Konzumace energy drinků by v žádném případě neměla tvořit hlavní složku pravidelného pitného režimu.

Česká proteinová dieta pro muže i ženy

Dietní plány

Proteinová jídla

Nápoje

Doplňky stravy

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.