• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Jak vypadá čtvrtá fáze ketodiety It’s My Life?

Gratulujeme! Úspěšně jste prošli třemi fázemi proteinové diety It’s my life. A nyní je proto čas na její čtvrtou fázi. Zajímá vás, jaké změny vás čekají, které potraviny můžete zařadit do keto jídelníčku, nebo na co se vlastně připravit? To vám prozradíme v našem článku.

Jak vypadá čtvrtá fáze ketodiety It's My Life?Délka čtvrté fáze ketodiety se pohybuje od jednoho do čtyř týdnů podle toho, kolik kilogramů chcete zhubnout. Jednotlivé dietní plány jsou totiž sestavené tak, aby hubnutí probíhalo postupně a zdravým způsobem. Oproti předchozím fázím budete v tomto kroku hubnout pomaleji, protože budete mít díky normálnímu jídlu i větší příjem. Toto zpomalení je žádoucí pro pozvolný přechod k běžnému stravovacímu režimu. Díky němu zabráníte jojo efektu, se kterým byste se při špatně nastavené dietě mohli později setkat.

V It’s my life rovněž dbáme na nastavení optimálního kalorického deficitu, aby tělo během hubnutí nestrádalo, což se často děje při nezdravém hubnutí. Naším cílem je také to, abyste během diety získali vše, co vaše tělo potřebuje. Na vývoji a složení produktů se podíleli nutriční specialisté i lékaři. Naše výrobky obsahují potřebné živiny, minerály i vitamíny.

Dva + tři

Zatímco ve třetí fázi jste konzumovali čtyři sáčky denně, ve čtvrtém kroku nastane další změna. Budete jíst totiž dva sáčky denně – a to na snídani a večeři. Stejně jako v první, druhé či třetí fázi diety, také v tomto kroku si můžete jednotlivé sáčky vybrat buď sami, nebo si pořídit předpřipravené boxy, které jsou cenově zvýhodněné. Vyzkoušet můžete také naše ochutnávkové sety, které obsahují různé varianty proteinových kaší, koktejlů, palačinek, polévek, hlavních jídel nebo tyčinek.

Zbylé tři sáčky nahradíte obědem a dvěma svačinami. Ze třetí fáze už víte, že místo obědového sáčku můžete zařadit porci:

  • libového hovězího nebo vepřového masa, například panenku nebo kýtu,
  • kuřecího, králičího nebo krůtího masa,
  • nebo mořskou či sladkovodní rybu bez kůže, například tuňáka ve vlastní šťávě,
  • rostlinnou alternativu s dostatečným množstvím bílkovin, jako je šmakoun, tempeh, tofu a sójové maso,
  • dvě vejce.

Jedna porce masa, ryby či rostlinné alternativy by měla mít přibližně velikost dlaně. Jídla můžete kombinovat se všemi druhy zeleniny. Nejvíce se však snažte zařazovat tu bílou či zelenou. Velmi důležité je dbát také na pravidelnost v jídle. Jezte každé tři až čtyři hodiny.

Dopolední a odpolední svačiny? Mňam!

Jak vypadá čtvrtá fáze ketodiety It's My Life?K dopoledním svačinám doporučujeme zařadit méně sladké druhy ovoce, jako jsou borůvky, maliny, jahody či rybíz. Vybrané ovoce pak zkombinujte s bílkovinou (jogurt, tvaroh nebo cottage). Ostatní druhy ovoce ve spojení s bílkovinou nebo hrstkou ořechů či semínek zařazujte postupně.

Zeleninu v kombinaci s bílkovinou si zase připravte k odpolední svačině. Zkusit můžete například 1 vejce, 150 gramů cottage, 150 gramů ricotty, 125 gramů mozzarelly, 150 gramů bílého jogurtu řeckého typu, 125 gramů polotučného tvarohu, 100 gramů olomouckých tvarůžků, 80 gramů žervé nebo Lučiny, 100 gramů tvrdého sýra do 30 % tuku v sušině, 100 gramů vysokoprocentní šunky, 250 až 300 ml bílého kefíru nebo neochuceného acidofilního mléka, 80 gramů tuňáka ve vlastní šťávě, 25 až 30 gramů sušeného masa nebo 125 gramů domácí pomazánky (tvarohové, vajíčkové, rybičkové nebo tvarůžkové).

A co pitný režim?

Ve všech fázích diety je nutné dbát na dostatečný pitný režim. Správně byste měli vypít dva a půl až tři litry tekutin za den. Zařadit můžete:

  • čistou vodu,
  • vodu osvěženou o lístky máty, meduňky nebo plátky salátové okurky či citronu,
  • slabý výluh čaje bez cukru a medu,
  • Bolero drinky bez cukru v různých příchutích
  • nebo limetkový FIT TEA.

Čím si zpestřit jídelníček?

Na dochucení kaší, palačinek nebo jogurtů jsou skvělé neslazené ořechové krémy. Doporučujeme dvě až tři lžičky denně. Krém si můžete vybrat z různých příchutí, jako jsou arašídy, mandle a kokos, lískové oříšky nebo pistácie. Která z nich bude vaše oblíbená?Jak vypadá čtvrtá fáze ketodiety It's My Life?

K hlavním jídlům a polévkám se zase perfektně hodí nízkoenergetické konjakové přílohy, a to tagliatelle, špagety nebo rýže. Najdete v nich vysoký podíl rozpustné vlákniny a pomohou vám optimalizovat hladinu cholesterolu v krvi.

Patříte mezi milovníky kávy? Denně si můžete dát až tři šálky FITNESS COFFEE, která obsahuje zdraví prospěšné antioxidanty a šestnáct druhů bylin a koření.

Zdraví na prvním místě

Své zdraví je dobré podpořit kvalitními doplňky stravy. Na správnou činnost nervů, svalů a paměti vyzkoušejte magnesium. Vegan omega 3, 6 a 9 pozitivně ovlivňuje srdce a cévy. Pro detoxikaci celého organismu a jater je zase skvělý ostropestřec mariánský. V nabídce máme také mořský kolagen, který podpoří zdraví, přirozenou krásu a pohyb. Stejně tak je však důležitá také psychická pohoda. Pokud je to možné, snažte se vyhýbat stresu.

Běžte sportovat

Svůj režim můžete obohatit sportovními aktivitami, které jsou povolené už od třetí fáze proteinové diety. Sport zařazujte postupně a styl cvičení přizpůsobte aktuální fyzičce. Myslete také na klouby. Pokud máte nadváhu, nevystavujte je příliš velké zátěži. Ať už budete chodit na procházky, zklidníte se na józe, nebo vyrazíte do posilovny, každý pohyb se počítá.

Chcete začít hubnout a nejste si jistí, jaký dietní plán je pro vás ten pravý? Nebo chcete poradit s výběrem konkrétních produktů It’s my life? Rádi vám pomůžeme. Ozvěte se naší výživové poradkyni Tereze, nebo navštivte některou z našich poboček. Těšíme se na vás.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.