• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Co nadělit dětem k Mikuláši?

Doba, kdy naše děti navštíví Mikuláš, se blíží. Většina z nás už přemýšlí, čím bychom naše děti mohli obdarovat, abychom jim udělali radost? Ještě před několika lety bylo zvykem obdarovávat naše ratolesti exotickým ovocem v podobě mandarinek, pomerančů a banánů, které byly vzácné, jelikož se daly sehnat jedenkrát do roka. Dnes již tento druh ovoce pro nás není ničím výjimečným a zvláštním. Na trhu seženeme téměř cokoliv. Rodiče tak v domnění obohatit své děti o to nejlepší, kupují spoustu nekvalitních cukrovinek za pár korun a upřednostňují kvantitu nad kvalitou. Mnohdy si však ale neuvědomí, jak současně můžou zatížit jejich zdraví.

Děti většinou neřeší, zdali jsou cukrovinky zdravé nebo ne. Hledí spíše na velikost, barvy a rozmanitost. Děti jistě potěší, pokud v balíčku najdou potravinu, kterou neznají a je zajímavá jak tvarem, tak barvou. Co je tedy možné do balíčku vložit?

Netradiční ovoce

Pokud víme, že si děti pochutnají na tradičním ovoci jako jablíčka, banány, mandarinky, není třeba jim je odpírat. Abychom však děti zaujali něčím netradičním, můžeme je překvapit např. dračím ovocem, marakujou, pitahayou, kaki nebo lichi. Děti jsou velmi zvědavé a pokud v balíčku objeví neznámou plodinu, jistě ji budou chtít co nejdříve ochutnat.

Ořechy

Do mikulášského balíčku můžeme zakomponovat také nejrůznější druhy oříšků. Obsahují zdravé tuky, ale také spoustu vitamínů a minerálů. Nemělo by se však jednat o ořechy pražené solené nebo obalené v polevě. Vhodnější je upřednostnit vlašské ořechy, mandle, pistácie, lískové ořechy, případně je zkombinovat a zabalit do průhledného sáčku s předvánočním motivem. Pro děti jsou vhodnou a zdravou variantou také různé oříškové krémy, které následně můžou mlsat lžičku po lžičce nebo si je přidávat do jogurtu nebo palačinek.

Sušené ovoce

Sušené ovoce patří ke zdravějšímu mlsání. Pozor bychom si však měli dát při jeho výběru. Výrobci často ovoce doslazují a ošetřují sírou, aby zůstalo barevné a nebylo scvrklé. Vhodnější volbou sušeného ovoce jsou např. křížaly. Mikulášskou nadílku však můžeme obohatit např. sušenými švestkami, datlemi nebo fíky.

Čokoláda

Není třeba se čokolády vzdávat. Čokoláda k Mikuláši patří. V obchodech nalezneme nespočetné množství druhů postaviček Mikuláše, čerta a anděla. Bohužel však často nemají s čokoládou vůbec nic společného. Při jejich výběru je třeba důkladně prozkoumat etiketu. Jestliže je na prvním místě ve složení napsán tuk a cukr, figurku raději odložte a sáhněte po jiné. Tyto laciné cukrovinky označované jako čokoládová pochoutka nemají s čokoládou co do činění. Místo čokolády obsahují ztužený tuk obarvený kakaovým práškem.

Sáhnout bychom měli po takové figurce, která obsahuje v případě hořké čokolády alespoň 35% kakaové sušiny. V případě mléčné čokolády, kterou děti spíše upřednostňují, by pak obsah kakaové sušiny neměl být nižší než 25% a obsah mléka by neměl klesnout pod 3,5%. Čokoládová figurka by v žádném případě neměla být tvořena rostlinným tukem a místo něj by měla obsahovat kakaové máslo.

Pro naše děti bude mnohem lepší, když jim dopřejeme menší množství dražší kvalitní čokolády, než abychom automaticky sahali někdy až po podezřele levných sladkostech. Tím bychom akorát zatěžovali jejich zdraví škodlivými éčky a ztuženými tuky.

Bonbony a lízátka

Pokud budete chtít dětem dopřát něco dobrého na zub, pak i v případě bonbonů a lízátek se dá nalézt zdravější alternativa. Namísto klasického supermarketu lze navštívit obchod se zdravou výživou. Cenově pak tyto produkty vyjdou o něco dráž, než ty běžně prodávané, ale jsou vyrobeny z kvalitnějších surovin a přírodních sladidel.

Mikulášskou nadílku však nemusíme spojovat jen s jídlem. Do balíčku můžeme dětem vložit i jiné věci jako hračku, hlavolam, oblečení, knížku, sponky, barevný kartáček na zuby nebo pro zlobidla třeba briketky zabalené do potravinové folie.

Berme na vědomí, že i zdravá nadílka se může stát bohatým zdrojem kalorií. Proto bychom měli dbát na to, aby děti nesnědli vše najednou, ale pochutnali si na ní postupně.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.