• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Čím sladit při ketonové dietě

Při keto stravování je příjem sacharidů ve stravě značně omezen. Aby došlo v těle ke stavu ketózy, doporučuje se snížit množství sacharidů na 50g/den. Pokud držíme ketonovou dietu již delší dobu, je zcela přirozené, že se dříve či později chuť na sladké projeví. Naštěstí existuje několik druhů sladidel, kterých se vůbec nemusíme bát. Můžeme si jimi přisladit čaj, přimíchat je do tvarohu nebo z nich dokonce upéct něco dobrého. O kterých sladidlech mluvíme?

ERYTHRITOL

Erythritol je cukr, který se přirozeně nachází v některých druzích ovoce a zeleniny (hrušky, meloun, hrozny). Oproti ostatním druhům sladidel má erythritol hned několik bezkonkurenčních vlastností. Přestože má vysokou sladivost a chutná velmi podobně jako klasický cukr, má nulovou kalorickou hodnotu. Nevstřebává se do krve, tudíž nezvedá hladinu glukózy v těle. Jelikož naše tělo nedokáže erythritol zpracovat, po konzumaci jen projde naším tělem a následně se téměř všechen vyloučí. Nemá projímavé účinky.

Erythritol má také na rozdíl od běžného cukru pozitivní vliv na zdraví zubů. Netvoří zubní plak a napomáhá tak redukovat množství zubního kamene.

STÉVIE

Stévie je původně rostlina. Jelikož je mnohonásobně sladší než běžný bílý cukr, získává se z jejích lístků přírodní sladidlo. Na rozdíl od cukru však neobsahuje žádné kalorie, tudíž je vhodná i při nízkosacharidových dietách. Podobně jako erythritol nevyvolává vyplavování inzulínu, a tudíž nezvyšuje hladinu krevního cukru v krvi.

Stévie má taktéž několik pozitivních účinků na naše zdraví. Nezpůsobuje kazivost zubů. Má antibakteriální a antioxidační účinky. Snižuje pocit únavy, napomáhá zvýšit imunitu a přispívá ke zlepšení trávení. Snižuje chuť na sladkosti, ale také na cigarety a alkohol.

Některým lidem však stévie pro svoji zvláštní pachuť příliš nevyhovuje. Z tohoto důvodu se často prodává kombinovaná s jinými druhy sladidel. Kombinace s erythritolem je tak skvělou volbou pro slazení při nízkosacharidových dietách.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.