• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Chcete zhubnout? Omezte tyto „zdravé“ potraviny

Při snaze zhubnout často saháme po potravinách, o kterých si myslíme, že nám přináší pozitivní účinky. Mnohdy i vlivem populárních marketingových kampaní nebo zaručených rad, které se dočítáme v časopisech, si kupujeme zdraví prospěšné potraviny, po kterých zaručeně zhubneme. Proč se ale po jejich konzumaci ručička na váze nehýbe anebo dokonce leze nahoru? 

Chcete zhubnout? Omezte tyto „zdravé“ potraviny

V první řadě si musíme uvědomit, že ne všechny potraviny, které kvůli obsahu vitamínů a vlákniny považujeme za zdravé, jsou vhodné k redukční dietě. Díky neznalosti pak konzumujeme jídla, která obsahují vysoký podíl cukru nebo kalorií. To nám naši hmotnost snížit nedovolí. U kterých potravin bychom tedy měli být obezřetní?

MÜSLI

Z různých zdrojů se dozvídáme, jak müsli a snídaňové cereálie jsou tou nejlepší volbou pro zdravou snídani. Výrobci však často přidávají pro lepší chuť do svých výrobků cukry ve formě sirupů nebo medu. Kalorickou hodnotu ale může zvyšovat například i přidaná čokoláda nebo doslazované sušené ovoce. Chceme-li si během hubnutí dopřát müsli, bohatě nám postačí směs vloček, oříšků, semínek a čerstvého ovoce. Měli bychom ale myslet na to, že müsli je složeno převážně ze sacharidů, tudíž je ho třeba konzumovat s rozumem.

LIGHT JOGURTY

Chcete zhubnout? Omezte tyto „zdravé“ potravinyLidé velmi často sahají po light výrobcích při snaze zhubnout. Aby však light jogurt měl požadovanou konzistenci, přidávají do nich výrobci větší množství škrobů. Tím se zvyšuje i jejich cukerná hodnota. Díky tomu můžou light jogurty obsahovat dokonce ještě mnohem větší kalorickou hodnotu než jejich tučnější verze. U jogurtů všeobecně platí, že čím tučnější, tím je v něm obsaženo méně cukru. Je však třeba sledovat složení výrobku.

 

TMAVÉ PEČIVO

Jestliže chceme zhubnout, nestačí jen vyměnit bílé pečivo za tmavé. Spoustu lidí se řídí výběrem pečiva podle barvy. Tmavá barva ale nikdy není zárukou pečiva celozrnného. Tmavé pečivo bývá často dobarvováno karamelem. Tím v nás často vytváří mylné představy o tom, že kupujeme celozrnný výrobek. Tmavé pečivo, které výrobce obarví karamelem tak může získat dokonce ještě vyšší kalorickou hodnotu než běžné bílé pečivo. Často se takto obarvují kaiserky. Dojem celozrnnosti kaiserky způsobuje pouze barva a semínka na povrchu. Ve skutečnosti se však jedná o pečivo vyrobené z bílé mouky. 

Pokud bychom však sáhli skutečně po celozrnném pečivu, které díky obsahu vlákniny je zdraví prospěšnější, kalorická hodnota je přesto srovnatelná nebo i dokonce vyšší než pečivo bílé. Z tohoto důvodu je třeba se řídit množstvím.

OVOCNÉ SMOOTHIE

Chcete zhubnout? Omezte tyto „zdravé“ potraviny

Po této „zdravé“ kalorické bombě už tuplem nezhubneme. Pro výrobu sklenice ovocného smoothie je třeba dokonce až pětinásobek ovoce, který bychom si jinak dopřáli například ke svačině. Obsah přijatého cukru tím raketově stoupá. Jestliže si tedy chceme dopřát smoothie, měli bychom volit zeleninové verze a mít přehled o jejich složení.

 

SUŠENÉ OVOCE

Při konzumaci sušeného ovoce je třeba si uvědomit, že díky ztrátě vody při výrobě obsahuje mnohem více kalorií než stejné množství ovoce čerstvého. Pozor bychom také měli dát na sušené ovoce doslazované (kandované), do kterých výrobci přidávají sladidla. Tím se jejich kalorická hodnota ještě zvyšuje.

ČERSTVÉ OVOCE

Chcete zhubnout? Omezte tyto „zdravé“ potravinyAni s ovocem samotným to při hubnutí nesmíme přehánět. Obsahuje sice vitamíny a vlákninu, ale také spoustu cukru. Obzvlášť třeba na banány, hroznové víno nebo mango bychom měli při redukci hmotnosti na nějaký čas zapomenout. Vitamíny lze doplnit i ze zeleniny.

 

 

OŘECHY

Nesolené a nepražené ořechy jsou skutečně zdravé, ale jen v rozumném množství. Více jak 50% totiž tvoří tuk, tudíž i jejich kalorická hodnota je vysoká. Během redukce bychom si měli dopřát jen kolem 10g oříšků za den.

HRÁŠEK, MRKEV, KUKUŘICE

Jak je jen možné, že když se ládujeme zeleninou, přesto nehubneme? Možná právě proto, že často zařazujeme do jídelníčku tuto nerozlučnou zeleninovou trojku. Při redukci bychom se měli mnohem více zaměřit na zeleninu listovou a na tu, která není tak sladká.

Proteinová jídla, dietní plány na míru a také spousta doplňků

Dietní plány

Proteinová jídla

Nápoje

Doplňky stravy

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.